Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowania w Audi A4 B8 za pomocą VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy jest możliwość taka w kodowaniu aby oświetlenie bagażnika zapalało się razem z oświetleniem wnętrza kabiny? Wiem że to bez sensu ale potrzebuję to w innym celu wykorzystać

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

durne pytanie -> @wrclaguna do Ciebie szczególnie, bo masz 3G HDD i na bank nie odpuściłeś tematu -> jak to durne zielone menu aktywować i jaka magiczna kombinacja klawiszy je włącza? Bo w żadnym z modułów dostępnych po wejściu w kodowanie MCE nie mam bitu siódmego dostępnego (przynajmniej w long coding helperze).

:P

Opublikowano
Dnia 5.03.2017 o 22:36, Pelo31 napisał:

Ja nie mam takich wartości bajt/bit 6, natomiast open i close power windows jest w adaptacji, ale nie wiem czy to działa... po ustawieniu closing się nie zamykały.

Opublikowano
13 godzin temu, was002 napisał:

durne pytanie -> @wrclaguna do Ciebie szczególnie, bo masz 3G HDD i na bank nie odpuściłeś tematu -> jak to durne zielone menu aktywować i jaka magiczna kombinacja klawiszy je włącza? Bo w żadnym z modułów dostępnych po wejściu w kodowanie MCE nie mam bitu siódmego dostępnego (przynajmniej w long coding helperze).

odpowiem sobie sam: ZIELONE MENU w 3G HDD włącza się tak:

v5.jpg

A w menu wchodzi się wciskając CAR + MENU na około 5 sekund:

v6.jpg

Opublikowano

Panowie podbijam temat Montaz PDC PARKTRONIC POLIFT 2012-2015 bo jest niekompletny w zrób to sam i w dodatku zamkniety....

Podpowie ktos jak uruchomić czujniki parkowania na mmi w polifcie, aby działa wizualizacji - kodowanie, jaki sprzęt jest potrzebny?
Mam zainstalowane czujniki z przodu i z tylu ale brak wizualizacji

Edytowane przez lcu

Opublikowano

A w menu car w mmi sprawdzales? Tam trzeba włączyć recznie wizualuzacje.

Opublikowano
Dnia ‎2017‎-‎03‎-‎26 o 11:06, lcu napisał:

Panowie podbijam temat Montaz PDC PARKTRONIC POLIFT 2012-2015 bo jest niekompletny w zrób to sam i w dodatku zamkniety....

Podpowie ktos jak uruchomić czujniki parkowania na mmi w polifcie, aby działa wizualizacji - kodowanie, jaki sprzęt jest potrzebny?
Mam zainstalowane czujniki z przodu i z tylu ale brak wizualizacji

u mnie działa wczoraj zrobiłem kodowanie

Opublikowano

Panowie dorzuciłem czujniki parkowania do polifta które ruszyły - pokazuje się na mmi grafika, reaguja na ruch, ale brakuje dzwieku w buzerach (glosniki sa sprawne bo podkrecilem glosnosc i reaguja)

nieaktualne....

Edytowane przez lcu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam może ktoś z was wie jak wyłączyć całkowicie neon w polifcie przy włączonym kierunku.Ustawiony mam przełącznik w  trybie Auto?

Opublikowano
31 minut temu, marian2007 napisał:

Witam może ktoś z was wie jak wyłączyć całkowicie neon w polifcie przy włączonym kierunku.Ustawiony mam przełącznik w  trybie Auto?

MCE 09 ---> LongCodingHelper--->

Bajt 2 i tam pokombinuj w bitach

Opublikowano

Tam już odznaczyłem

MCE 09 ---> LongCodingHelper--->

Bajt 2 i tam pokombinuj w bitach

, nie mogę przyciemnić neona w adaptacji w kanale 03 poniżej wartości 23 (domyślnie było 26 a w przedlifcie do 9 schodziłem), jak próbuje zejść niżej to neon gaśnie przy włączonym kierunku ale wywala mi błąd o spalonej żarówce.

Opublikowano

Siema, w moim audi z 2008r posiadam radio mmi basic plus? takie z czerwonym wyswietlaczem i navi :P

Czy jest możliwość aby zakodować wizualizacje sensorów podczas cofania?:)

I czy w ogóle można coś zakodować w moim audi z tym czerwonym radiem? Czy to nie ma większego znaczenia  kolor czy czerwony wyświetlacz?

Opublikowano
10 godzin temu, Kajrol napisał:

Siema, w moim audi z 2008r posiadam radio mmi basic plus? takie z czerwonym wyswietlaczem i navi :P

Czy jest możliwość aby zakodować wizualizacje sensorów podczas cofania?:)

I czy w ogóle można coś zakodować w moim audi z tym czerwonym radiem? Czy to nie ma większego znaczenia  kolor czy czerwony wyświetlacz?

Da się w b8 dużo zakodować np nr vin stan akumulatora doświetlanie zakrętów sygnał przy otwieraniu i zamykaniu auta test zegarów na liczniku 

Opublikowano

z  tego co kiedyś doczytałem to aby doświetlanie zakrętów działało to trzeba mieć czujnik deszczu, a ja tego nie mam :P najbardziej to by mi zależało na wizualizacji pdc :D

Opublikowano
48 minut temu, Kajrol napisał:

z  tego co kiedyś doczytałem to aby doświetlanie zakrętów działało to trzeba mieć czujnik deszczu, a ja tego nie mam :P najbardziej to by mi zależało na wizualizacji pdc :D

Nie, nie musisz mieć czujnika aby działało doświetlaniem zakrętów - robiłem aktywacje Iu siebie bez cZujnika zmierzchu

IMG_0633.PNG

KODOWANIE WIZUALIZACJI STEROWNIKA 4 KANAŁOWEGO
CONCERT/SYMPHONY MMI 2G ,3G HIGH , LOW:

10 PARK ASSIST ---> SECURITY ACCESS 16 ( 71679)
CODING 07 ---> BYTE 0 BIT 4 zmiana z 0 na 1 .

Edytowane przez Joel52

Opublikowano
Dnia 4/18/2017 o 22:14, marian2007 napisał:

, nie mogę przyciemnić neona w adaptacji w kanale 03 poniżej wartości 23 (domyślnie było 26 a w przedlifcie do 9 schodziłem), jak próbuje zejść niżej to neon gaśnie przy włączonym kierunku ale wywala mi błąd o spalonej żarówce.

tak niestety jest w polifcie... może gdyby wywalić obsługę błędu spalonej żarówki to by to miało ręce i nogi ;)

Opublikowano

Panowie od kilku dni próbuje ustawić otwieranie zamykanie okien z pilota i nic prubowałem tez kodowania znalezionego w necie i bez rezultatu audi a4 2013r z usa z kluczyka manualnie idzie ale z pilota już nie . i drugi temat ostatnio kodowałem auto hold audi drive select i coś odfajkowałem niepotrzebnego i wyskakuje mi błąd asystent świateł drogowych i w kodowaniach znikneły mi opcje odnośnie okien otwórz zamknij otwórz automatycznie itp , ktoś ma jakieś pomysły 

IMG_20170422_161224.jpg

audi ok.jpg

Opublikowano

Dodam że miałem wcześniej takie opcje odnośnie szyb a teraz ich nie ma a sa takie jak na zdjęciach poniżej

dobre.jpg

Opublikowano

IMG_20170422_211613.jpg

IMG_20170422_211651.jpg