Opublikowano 25 Marca 20179 l Witam. Czy jest możliwość taka w kodowaniu aby oświetlenie bagażnika zapalało się razem z oświetleniem wnętrza kabiny? Wiem że to bez sensu ale potrzebuję to w innym celu wykorzystać
Opublikowano 25 Marca 20179 l durne pytanie -> @wrclaguna do Ciebie szczególnie, bo masz 3G HDD i na bank nie odpuściłeś tematu -> jak to durne zielone menu aktywować i jaka magiczna kombinacja klawiszy je włącza? Bo w żadnym z modułów dostępnych po wejściu w kodowanie MCE nie mam bitu siódmego dostępnego (przynajmniej w long coding helperze).
Opublikowano 25 Marca 20179 l Dnia 5.03.2017 o 22:36, Pelo31 napisał: Ja nie mam takich wartości bajt/bit 6, natomiast open i close power windows jest w adaptacji, ale nie wiem czy to działa... po ustawieniu closing się nie zamykały.
Opublikowano 26 Marca 20179 l 13 godzin temu, was002 napisał: durne pytanie -> @wrclaguna do Ciebie szczególnie, bo masz 3G HDD i na bank nie odpuściłeś tematu -> jak to durne zielone menu aktywować i jaka magiczna kombinacja klawiszy je włącza? Bo w żadnym z modułów dostępnych po wejściu w kodowanie MCE nie mam bitu siódmego dostępnego (przynajmniej w long coding helperze). odpowiem sobie sam: ZIELONE MENU w 3G HDD włącza się tak: A w menu wchodzi się wciskając CAR + MENU na około 5 sekund:
Opublikowano 26 Marca 20179 l Panowie podbijam temat Montaz PDC PARKTRONIC POLIFT 2012-2015 bo jest niekompletny w zrób to sam i w dodatku zamkniety.... Podpowie ktos jak uruchomić czujniki parkowania na mmi w polifcie, aby działa wizualizacji - kodowanie, jaki sprzęt jest potrzebny? Mam zainstalowane czujniki z przodu i z tylu ale brak wizualizacji Edytowane 26 Marca 20179 l przez lcu
Opublikowano 30 Marca 20179 l A w menu car w mmi sprawdzales? Tam trzeba włączyć recznie wizualuzacje.
Opublikowano 30 Marca 20179 l Dnia 2017-03-26 o 11:06, lcu napisał: Panowie podbijam temat Montaz PDC PARKTRONIC POLIFT 2012-2015 bo jest niekompletny w zrób to sam i w dodatku zamkniety.... Podpowie ktos jak uruchomić czujniki parkowania na mmi w polifcie, aby działa wizualizacji - kodowanie, jaki sprzęt jest potrzebny? Mam zainstalowane czujniki z przodu i z tylu ale brak wizualizacji u mnie działa wczoraj zrobiłem kodowanie
Opublikowano 6 Kwietnia 20179 l Panowie dorzuciłem czujniki parkowania do polifta które ruszyły - pokazuje się na mmi grafika, reaguja na ruch, ale brakuje dzwieku w buzerach (glosniki sa sprawne bo podkrecilem glosnosc i reaguja) nieaktualne.... Edytowane 6 Kwietnia 20179 l przez lcu
Opublikowano 17 Kwietnia 20179 l Witam może ktoś z was wie jak wyłączyć całkowicie neon w polifcie przy włączonym kierunku.Ustawiony mam przełącznik w trybie Auto?
Opublikowano 17 Kwietnia 20179 l 31 minut temu, marian2007 napisał: Witam może ktoś z was wie jak wyłączyć całkowicie neon w polifcie przy włączonym kierunku.Ustawiony mam przełącznik w trybie Auto? MCE 09 ---> LongCodingHelper---> Bajt 2 i tam pokombinuj w bitach
Opublikowano 18 Kwietnia 20179 l Tam już odznaczyłem MCE 09 ---> LongCodingHelper---> Bajt 2 i tam pokombinuj w bitach , nie mogę przyciemnić neona w adaptacji w kanale 03 poniżej wartości 23 (domyślnie było 26 a w przedlifcie do 9 schodziłem), jak próbuje zejść niżej to neon gaśnie przy włączonym kierunku ale wywala mi błąd o spalonej żarówce.
Opublikowano 19 Kwietnia 20179 l Siema, w moim audi z 2008r posiadam radio mmi basic plus? takie z czerwonym wyswietlaczem i navi Czy jest możliwość aby zakodować wizualizacje sensorów podczas cofania?:) I czy w ogóle można coś zakodować w moim audi z tym czerwonym radiem? Czy to nie ma większego znaczenia kolor czy czerwony wyświetlacz?
Opublikowano 20 Kwietnia 20179 l 10 godzin temu, Kajrol napisał: Siema, w moim audi z 2008r posiadam radio mmi basic plus? takie z czerwonym wyswietlaczem i navi Czy jest możliwość aby zakodować wizualizacje sensorów podczas cofania?:) I czy w ogóle można coś zakodować w moim audi z tym czerwonym radiem? Czy to nie ma większego znaczenia kolor czy czerwony wyświetlacz? Da się w b8 dużo zakodować np nr vin stan akumulatora doświetlanie zakrętów sygnał przy otwieraniu i zamykaniu auta test zegarów na liczniku
Opublikowano 20 Kwietnia 20179 l z tego co kiedyś doczytałem to aby doświetlanie zakrętów działało to trzeba mieć czujnik deszczu, a ja tego nie mam najbardziej to by mi zależało na wizualizacji pdc
Opublikowano 20 Kwietnia 20179 l 48 minut temu, Kajrol napisał: z tego co kiedyś doczytałem to aby doświetlanie zakrętów działało to trzeba mieć czujnik deszczu, a ja tego nie mam najbardziej to by mi zależało na wizualizacji pdc Nie, nie musisz mieć czujnika aby działało doświetlaniem zakrętów - robiłem aktywacje Iu siebie bez cZujnika zmierzchu KODOWANIE WIZUALIZACJI STEROWNIKA 4 KANAŁOWEGO CONCERT/SYMPHONY MMI 2G ,3G HIGH , LOW: 10 PARK ASSIST ---> SECURITY ACCESS 16 ( 71679) CODING 07 ---> BYTE 0 BIT 4 zmiana z 0 na 1 . Edytowane 20 Kwietnia 20179 l przez Joel52
Opublikowano 22 Kwietnia 20179 l Dnia 4/18/2017 o 22:14, marian2007 napisał: , nie mogę przyciemnić neona w adaptacji w kanale 03 poniżej wartości 23 (domyślnie było 26 a w przedlifcie do 9 schodziłem), jak próbuje zejść niżej to neon gaśnie przy włączonym kierunku ale wywala mi błąd o spalonej żarówce. tak niestety jest w polifcie... może gdyby wywalić obsługę błędu spalonej żarówki to by to miało ręce i nogi
Opublikowano 22 Kwietnia 20179 l Panowie od kilku dni próbuje ustawić otwieranie zamykanie okien z pilota i nic prubowałem tez kodowania znalezionego w necie i bez rezultatu audi a4 2013r z usa z kluczyka manualnie idzie ale z pilota już nie . i drugi temat ostatnio kodowałem auto hold audi drive select i coś odfajkowałem niepotrzebnego i wyskakuje mi błąd asystent świateł drogowych i w kodowaniach znikneły mi opcje odnośnie okien otwórz zamknij otwórz automatycznie itp , ktoś ma jakieś pomysły
Opublikowano 22 Kwietnia 20179 l Dodam że miałem wcześniej takie opcje odnośnie szyb a teraz ich nie ma a sa takie jak na zdjęciach poniżej