grn Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Potrzebuje odzyskać trochę danych z dysku przenośnego (500GB) dane nieświadomie usunąłem poprzez szybkie formatowanie dysku (PMM->Formatuj) następnie wrzuciłem jakieś pliki, raz drugi go sformatowałem, i teraz ból, bo tamte pliki są mi potrzebne, będzie ich jakieś 40GB Próbowałem już programem GetDataBack ale odzyskiwanie dochodzi do 13% i idzie dalej ale baaaaardzo powoli, obecnie pokazuje mi 19h do końca i to cały czas rośnie, na 14% nawet nie wskoczyło (w momencie startu było jakie 5,50h) cały czas w logach przewijają sie jakieś errory. Przeczuwam że na pewno jest coś nie tak Miał już ktoś podobne problemy i może polecić jakiś inny program albo jakieś celne rady? Advanced Data Recovery w wersji trial odpaliłem, ale tak samo zatrzymuje sie na 20,1% i ani kroku dalej.
riddick74 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 proszę AGAM, Lublin. Profesjonalne Odzyskiwanie Danych, kasowanie danych, computer forensics Odzyskiwanie danych Kroll Ontrack - informatyka śledcza, programy do odzyskiwania danych z dysku, skasowanych plików, HDD, VMware, ochrona danych
grn Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2012 A czy ja prosiłem o polecenie mi serwisu czy jakieś metody którą sam mógł bym odzyskać dane ? Nie rozumiem Twojej wypowiedzi.
M@rcus Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Ja używam Ontrack Easy Recovery - polecam spróbować. Jeżeli nie nadpisałeś plików, na których Ci zależy, powinien bez problemu je odzyskać.
grn Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2012 pliki sformatowałem, wrzuciłem coś znowu, sformatowałem raz jeszcze i po tym chciał bym je odzyskać.
M@rcus Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Jak już pisałem wyżej - Ontrack Easy Recovery i opcja "Format Recovery", ewentualnie jak to nie pomoże, to "RAW recovery". Powodzenia!
grn Opublikowano 19 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2012 Dzięki wielkie za pomoc, Pozdrawiam
riddick74 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 chlopie 40GB to sporo, nigdy nie odzyskasz wszystkiego i poprawnie..
M@rcus Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zależy jaką ilością danych nadpisał.. Nawet jeżeli wszystkiego poprawnie nie odzyska, to warto spróbować, chociaż dla kilku % tych 40GB.
Damian_1986 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 chlopie 40GB to sporo, nigdy nie odzyskasz wszystkiego i poprawnie.. Niekoniecznie prawda. Niedawno skasowałem przypadkiem szybkim formatem około 50 GB danych, łącznie z pracą magisterską. Na maksymalnym obsraniu szukałem skutecznej metody odzysku i udało się. Odzyskał prawie wszystko. Polecam GetData Recover My Files Pro. Mi pomógł.
grn Opublikowano 20 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2012 Juz kolejny pogram zatrzymuje mi sie w okolicach 14% i znajduje bad sectory ;( Juz po ptakach ?
ems Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Ja zazwyczaj korzystam z TestDisk znajdującego się SystemRescueCd
OGr Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Kolego DMDE Twoim przyjacielem ;-) Jak chcesz to możesz mi go wysłać to zerknę co da się zrobić. Im więcej kombinujesz tym bardziej tracisz te dane. Zrobiłeś sobie chociaż kopię posektorową czy lecisz generalnie po tym dysku ?
Rekomendowane odpowiedzi