Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie mogę odpalić silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a w ogole zapala sie kontrolka swiec choc na sekunde...?? bo jesli nie to za cholere on nie bedzie gadał... moze przez ten przetary przewód poszło zwarcie do przekaznika i go spaliło... skombinuj drugi na podkładke.... z tego co pamietam jest jeszcze jeden jakis przekznik w skrzynce nad nogami kierowcy 202... a w ogole przedzwoniles bezpieczniki wszystkie...??

Opublikowano

Zobacz te dwa zdjecia. Nie wiem czy w Audi tak samo wyglada. Ale na forum Golfa koledzy pisza ze z nim sa bardzo czesto takie problemy.

PRZEKAZNIK_109_2.jpg

PRZEKAZNIK_109_3.jpg

Opublikowano

Tak wszystkie bezpiecziki sprawne, zawor na krotko stuka, nie wiem czy to nie wina immo bo wczesniej kontrolka od immo gasla za drugim przekreceniu kluczyka a teraz tez wywalilo ten blad jak w pierwszym poscie

Wysłane z mojego Galaxy za pomocą Tapatalk 2

---------- Post dopisany at 13:44 ---------- Poprzedni post napisany at 11:40 ----------

poprzedni właściciel zrobił mi niespodziankę w postaci wyłącznika który odcinał N109 i był on w okolicach pedałów, zlikwidowałem nie oryginalne kabloteki i teraz vcds wywala tylko błąd

17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer

czy możliwe jest aby to właśnie od był przyczyną braku możliwości odpalenia silnika i który przekaźnik jest od pompy tak jak w golfie ten 109

Opublikowano

Kiedys elektryk mowil ze podlaczali pod ten zawor wlasnie tajne odciecie zaplonu to co u ciebie

Opublikowano

udało mi się odpalić auto, poprzedni właściciel narobił bałaganu w kablotece po wywaleniu wszystkich jego modyfikacji silnik ożył

Opublikowano

nawet gdy sterownik silnika zgłasza błąd immo to i tak silnik odpala przynajmniej na 2 sekundy i gaśnie. Nawet jak jest padnięty przekaźnik 219 czy też 109 w innych autach to po podłączeniu N109 na "krótko" silnik zawsze powinien odpalić ale będzie pracował w trybie awaryjnym i tyle ale dobrze, że udało Ci się odpalić engine.