wesz82 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam. Panowie wczoraj zauważyłem ze wycieka mi płyn od wspomagania,a dokładnie wylatuje przez nakrętkę w zbiorniczku. Dodam ze po odkręceniu nakrętki w zbiorniczku płyn zachowuje się jak gotująca sie woda tzn bulgocze. Co może być przyczyną?? pzdr
wesz82 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2012 Ob lukałem z grubsza zbiorniczek i widzę ze jest za dużo płynu i to grubo ponad normę. Ściągnę strzykawką,odepnę zbiorniczek,przepłukam go,zamontuje i doleje odpowiednią ilość,może to jest przyczyną. Z tego co widzę to kolor płynu jest kakaowy także do wymiany także mam płyn. ---------- Post dopisany at 21:41 ---------- Poprzedni post napisany at 13:08 ---------- Wyciągnąłem zbiorniczek,okazało sie że sitko latało sobie po zbiorniczku. Ładnie bo wyczyścilem bo straszny syf był. Najtrudniej było wcelować sitkiem w swoje miejsce,niestety nie miałem kleju żeby przykleić sitko. Zalałem starym płynem,nawet zbyt długo nie musiałem odpowietrzać,wsio jest ok tzn płyn nie gotuje sie. Czeka mnie wymiana płynu wtedy wyciągne raz jeszcze zbiorniczek podkleja sitko i przepłukam uklad.
Byku Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 no i jak pomogło wszystko ok ze zbiorniczkiem???mam podobny problem i strasznie mi bulgocze ten plyn w tym zbiorniku a za chińskie amyki nie moge ustalić co jest nie tak....
karbonek Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Przy takim problemie pierwsze co się sprawdza to sitko.
Byku Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 no właśnie słuchaj znalazłem w pompie wspomagania jakiś fragment plastiku czarny ale sitko jest całe...dosłownie sprawdzięłm wszystko...
karbonek Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Jakiś fragment? Opisz go, może wąż ciśnieniowy się od środka rozwala.
Rekomendowane odpowiedzi