Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Concert - Jakie dodatki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , planuje u siebie lekko rozbudować nagłośnienie bazując na radiu fabrycznym Audi Concert plus zmieniarka 6 CD . Do w/w zestawu chcę dodać :

Wzmacniacz - ? Jaki ?

Głośniki przód - Hertz DSK 130

Głośniki Tył - Hertz DSK 165

Pewnie bez wygłuszenia drzwi się nie obejdzie

Proszę o propozycje , i co myślicie o rozbudowie takiego grania zależy mi by zostać przy fabrycznym Concert .

Opublikowano

hmm a wiec tak moj drogi a wiec tak musisz napewno zaopatrzyc sie w wzmacniacz 4-kanalowy z moca przynajmniej 110 rms jakiejs dobrej firmy nie bierz jakies noname bo bedzie zal,, wyglusz drzwi mata bitumiczna blachy i i plastiki zeby stworzyc komore... do ilu masz na wzmacniacz daj cene to ci cos znajde przyzwoitego. No i nie wiem jak z sygnalem z radia concert zeby pociagnac do wzmacniacza??? czy jest taka mozliwosc... tego nie wiem..

Opublikowano

wystarczy kupić kostkę iso z wyjściem RCA i pobawić się z pinami. Niektórzy mówią że tweetery hertzów są nie do wytrzymania, ale zapewne to są subiektywne odczucia. Odnośnie wzmacniacza, ja kupiłem blaupunkta 460 4x60W. Przód daje radę...powinien pociągnąć nawet jakiś mały sub:mysli:?

Opublikowano

Jak będziesz wygłuszał drzwi z przodu to może pokusisz się o montaż głośników 16cm.

Opublikowano

Zmienisz radio szybciej nizCi sie wydaje z racji braku RCA, a tylko jakis kosmicznych przejsciówek :wink:

Opublikowano

Jest mozliwosc podlaczenia sygnali hi czy cos takiego z glosnika dajesz - i + i to prowadzisz do wzmacniacza sa takie przejsciowki ale tracisz na jakosci... najlepsza opcja jest radio 24bit i rca i wtedy to gra. A tak to jedynie fabryczne naglosnienie... badz podmiana glosnikow orginalnych na inne ktore nie potrzebuja zbyt duzo rms i bez zmiany wzmaka wtedy...

Opublikowano

Pozatym robisz podstawowy błąd

To przód jest scena w samochodzie, a u ciebie tył będzie wyraźnie lepiej grał montując 16ki. Skup sie na przodzie pod wzmak, tylne głosniki pod radio, ustaw by tył grał ciszej... własnie tu radio by sie przydało zmienić:decayed: concert costam miał w sumie do ustawiania P/T i w bagaj subik na mostku

Opublikowano
  • Autor

---------- Post dopisany at 00:49 ---------- Poprzedni post napisany at 00:48 ----------

wystarczy kupić kostkę iso z wyjściem RCA i pobawić się z pinami. Niektórzy mówią że tweetery hertzów są nie do wytrzymania, ale zapewne to są subiektywne odczucia. Odnośnie wzmacniacza, ja kupiłem blaupunkta 460 4x60W. Przód daje radę...powinien pociągnąć nawet jakiś mały sub:mysli:?

Coś mi się obiło że jak masz we wzmacniaczu Hi-Level wejście [ jeżeli się mylę proszę mnie poprawić ] to nie potrzeba kostki z RCA , ile cię ten Blaupunkt kosztował ?

---------- Post dopisany at 00:51 ---------- Poprzedni post napisany at 00:49 ----------

hmm a wiec tak moj drogi a wiec tak musisz napewno zaopatrzyc sie w wzmacniacz 4-kanalowy z moca przynajmniej 110 rms jakiejs dobrej firmy nie bierz jakies noname bo bedzie zal,, wyglusz drzwi mata bitumiczna blachy i i plastiki zeby stworzyc komore... do ilu masz na wzmacniacz daj cene to ci cos znajde przyzwoitego. No i nie wiem jak z sygnalem z radia concert zeby pociagnac do wzmacniacza??? czy jest taka mozliwosc... tego nie wiem..

Trudno powiedzieć , a ile trzeba dać za przyzwoity wzmacniacz , taki by był w przystępniej cenie i zarazem nie najgorszy .

---------- Post dopisany at 00:53 ---------- Poprzedni post napisany at 00:51 ----------

Jak będziesz wygłuszał drzwi z przodu to może pokusisz się o montaż głośników 16cm.

Myślałem nad tym ale to spory zabieg trochę przeróbek czeka niestety coś za coś , może tak i zrobię .

---------- Post dopisany at 00:55 ---------- Poprzedni post napisany at 00:53 ----------

Pozatym robisz podstawowy błąd

To przód jest scena w samochodzie, a u ciebie tył będzie wyraźnie lepiej grał montując 16ki. Skup sie na przodzie pod wzmak, tylne głosniki pod radio, ustaw by tył grał ciszej... własnie tu radio by sie przydało zmienić:decayed: concert costam miał w sumie do ustawiania P/T i w bagaj subik na mostku

Tu faktycznie masz rację , tylko ja tak ze wszystkim , a zrobię lekko taniej przyjemniej na końcu wychodzi kilka tysi więcej :) .

---------- Post dopisany at 00:58 ---------- Poprzedni post napisany at 00:55 ----------

Jest mozliwosc podlaczenia sygnali hi czy cos takiego z glosnika dajesz - i + i to prowadzisz do wzmacniacza sa takie przejsciowki ale tracisz na jakosci... najlepsza opcja jest radio 24bit i rca i wtedy to gra. A tak to jedynie fabryczne naglosnienie... badz podmiana glosnikow orginalnych na inne ktore nie potrzebuja zbyt duzo rms i bez zmiany wzmaka wtedy...

Ile za takie granie nie koniecznie nowe trzeba zapłacić aby miał RCA i te 24 BIT - cholera ale nie będzie to wyglądało jak by miało z Concert

Opublikowano

Jak chcesz sie ograniczyć do minimalnych kosztów to nie rób nic, bo wszystko co założysz, bedziesz średnio zadowolony po odsłuchu, a radio w tym wszystkim odgrywa sporą role:wink: dla redukcji kosztów mozesz zawsze brać używke. np wzmak, te podpinanie przez ten high level to mi sie kojarzy z kompletowaniem sprzetu pod karte muzyczną w kompie:whistling:

RCa to sygnał, jak nie ma tego radio to robisz kombinacje kosztem strat jakosci dzwieku, które są i tak słabe na tym concercie:wink:

Opublikowano

Kup radio jvc-kdr411 on ma juz 24 bit czerowne podswietlenie i rca koszt cos kolo 200 zł nowe... a moze i mniej.

Opublikowano
---------- Post dopisany at 00:49 ---------- Poprzedni post napisany at 00:48 ----------

Wzmacniacz kupiłem za 140zł.

Opublikowano
  • Autor
Jak chcesz sie ograniczyć do minimalnych kosztów to nie rób nic, bo wszystko co założysz, bedziesz średnio zadowolony po odsłuchu, a radio w tym wszystkim odgrywa sporą role:wink: dla redukcji kosztów mozesz zawsze brać używke. np wzmak, te podpinanie przez ten high level to mi sie kojarzy z kompletowaniem sprzetu pod karte muzyczną w kompie:whistling:

RCa to sygnał, jak nie ma tego radio to robisz kombinacje kosztem strat jakosci dzwieku, które są i tak słabe na tym concercie:wink:

Jednak nie mogłem się oprzeć i kupiłem Concert :) , później skupię się na wzmacniaczu oraz głośnikach i jak radźcie będą raczej 16 -tki przód ..