Tomeks 12 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 nie wiem jak u was,ale w Gdyni ropka jest droższa od benzynki,dzisiaj zobaczyłem w dobie doładowanych silników z bezpośrednim wtryskiem,które pala podobnie do diesli i maja podobna elastyczność (np.VW 2.0TFSI), pewnie będziemy sie przesiadać do benzyniaków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wihajster 30 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 u mnie tez tak jest ale na szczescie traktory mniej pala Link to comment Share on other sites More sharing options...
ykk 5 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Benzyna jeszcze zdrozeje.. Poza tym diesle pala mniej. (moze drozszego, ale mniej). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomeks 12 Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 a pamietacie te czasy,jak ropka byla za 50-60% ceny benzyny . tyle ze ja wtedy mialem akurat benzyniaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest juras Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 oby tak dalej:))))) zawsze partzylem tylko za benzyniakami, nie wiem czemu ale jakos tak mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziek 14 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Jeżeli mogę to chciałbym powiedzieć coś wszystkim gnojowozom... BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH :polew: :polew: :polew: :polew: DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ :kox: Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaweq 1 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Jeżeli mogę to chciałbym powiedzieć coś wszystkim gnojowozom... BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH :polew: :polew: :polew: :polew: DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ :kox: :tongue4: :tongue4: :tongue4: :tongue4: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomeks 12 Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 Jeżeli mogę to chciałbym powiedzieć coś wszystkim gnojowozom... BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH :polew: :polew: :polew: :polew: DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ :kox: piszac ten temat myslalem,ze pojdzie to w troche inna strone niz szyderstwo ON robi sie od lat z tego samego i tak samo,wiec jaka jest przyczyna takiej podwyzki ON wzgledem benzin mysle,ze to koncerny paliwowe odbijaja sobie straty z mniejszych przychodow spowodowanych procetowym udzialem On i Pb(diesli jest coraz wiecej i pala coraz mniej,a nowoczesnych bezyniakow ciagle bardzo malo) Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziek 14 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 szyderstwo Nie bądź taki spięty baton ON robi sie od lat z tego samego i tak samo,wiec jaka jest przyczyna takiej podwyzki ON wzgledem benzin mysle,ze to koncerny paliwowe odbijaja sobie straty z mniejszych przychodow spowodowanych procetowym udzialem On i Pb(diesli jest coraz wiecej i pala coraz mniej,a nowoczesnych bezyniakow ciagle bardzo malo) Całkowicie się z tym zgadzam co napisałeś. I będzie jeszcze gorzej. To są elementarne zasady wolnego rynku. Mniejszy popyt powoduje wzrost cen. Nic nie zrobisz. No chyba, że państwo wykaże się mocniejszym interwencjonizmem na rynku paliw, w co wątpię. Choć szczerze powiem, że kurs złotówki do dolara mile zaskakuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yelo 0 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Więcej diesli - zwiększony popyt na ON - wyższa cena... proste jak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomeks 12 Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 Nie bądź taki spięty baton no wiesz,MODERATOR to taki forumowy profesor ,od takich oczekujemy troche wiecej niz- gnojowozom... :gwizdanie: :polew: :polew: :polew: Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziek 14 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Więcej diesli - zwiększony popyt na ON - wyższa cena... proste jak... Lub jak pisałem mniejsza konsumpcja ON własnie przez nowoczesne silniki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomeks 12 Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 a kondony nie drozeja,choc bzykam coraz wiecej :gupek2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest juras Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 bo uzywasz ciagle tego samego:))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ykk 5 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 bo uzywasz ciagle tej samej:))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomeks 12 Posted May 17, 2008 Author Share Posted May 17, 2008 bo uzywasz ciagle tej samej:))) moze gumy,ale napewno nie babki :polew: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest juras Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 hehe pogratulowac Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziek 14 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 bo uzywasz ciagle tego samego:))) leżę i kwiczę pod biurkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italiano 0 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 sam nie wiem czy się śmiać z ceny On czy bo uzywasz ciagle tego samego:))) :polew: :polew: Hybryda to przyszłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowak_zg 0 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 co do ropy to w zg ceny 4.29 - 4.49 dzis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italiano 0 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Wczoraj na tvn turbo widziałem jak już jakieś hybrydowe dostawki do benzyniaków zaczynają robić, sorki za OT, a gas na diesle jeszcze u nas nie jest rozpowszechniony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtusania 0 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 u mnie diesel bp ultimate dzisiaj po 4.63zl , kur.... mialem 240zl i niestety nie zatankowalem po raz pierwszy do pelna chyba zaczne tankowac po 100zl i wtedy bede mial w d*pie podwyzki. Doloze nastepne magnetyzery, mam juz jedne pali 20%mniej wg aukcji, doloze jeszcze jeden komplet wyjdzie ze bedzie pali 40% mniej, jak znow podrozeje dieselek pomysle nad nastepnym kompletem .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaweq 1 Posted May 17, 2008 Share Posted May 17, 2008 Doloze nastepne magnetyzery, mam juz jedne pali 20%mniej wg aukcji, doloze jeszcze jeden komplet wyjdzie ze bedzie pali 40% mniej, jak znow podrozeje dieselek pomysle nad nastepnym kompletem .... plan masz konkretny musze przyznać a na tych magnetyzerach to furka lepiej smiga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcm 0 Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 nie wiem jak u was,ale w Gdyni ropka jest drozsza od benzynki,dzisiaj zobaczylem w dobie doladowanych silnikow z bezposrednim wtryskim,ktore pala podobnie do diesli i maja podobna elastycznosc (np.VW 2.0TFSI), pewnie bedziemy sie przesiadac do benzyniakow. ale żywotność benzyniaków mniejsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirek31071977 13 Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 W ogóle to przecież wbrew logice żeby ON był droższy od PB.Ale u nas jest wszystko możliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhacek 0 Posted May 18, 2008 Share Posted May 18, 2008 w UK Diesel jest drozszy od benzyny , pb95=1.12 ON=1.25 ,ale nie dlatego ja mam 2.8 q :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
olga 0 Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 a po wakacjach paliwko ma kosztowac 8 zeta.... czas wrocic na rower Link to comment Share on other sites More sharing options...
hornet 2 Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 Co do ceny paliwa to są spekulacje. Odnośnie ceny ON I PB ...ON już droższy od PB na własne oczy wczoraj widziałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
olga 0 Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 na pomorzu ( okolice koszalina) ON 4.58 ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
poziek 14 Posted May 19, 2008 Share Posted May 19, 2008 a po wakacjach paliwko ma kosztowac 8 zeta.... czas wrocic na rower tia..15 zl w ogóle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts