Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Immobiliser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec jest taki problem :) po wlozeniu kluczyka ostatnimi czasy dosc czesto zaczyna mi migac lampka od immobiliser`a przy czym jak wiadomo auto nie pali. Po kilku probach wkoncu gasnie raz po kilku raz po kilkunastu a czasem nawet kilkudziesieciu. Juz raz mi sie to przydarzylo i przy wizycie w PL odwiedzilem mechanika i rzekomo naprawil ale tak ze nie dzialal mi centralny ale zaraz jak do niego wrocilem poparwil i bylo GiT. Niestety od jakiegos czasu znowu mnie ta lampka dreczy i efekt jest ten sam. Da rade jakos to samemu zrobic bo mnie reka juz boli od krecenia kluczykiem i stacyjka nie wiem ile to wytrzyma :D.

Z gory dzieki i czekam na jakies wiesci

Opublikowano

też tak miałem migała lampka od immobiliser`a ale umnie wystarczyło wyjąść kluczyk i przekęcić go o 180 stopni i włożyć do stacyjki i przekręcić, kontrolka gasła taki prosty sposób pomagał

pozdrawiam

Opublikowano

Powiem tak system z obracaniem kluczyka nie za bardzo pomaga. Temat z dzialu warsztat w sumie wyczerpujacy ale jak dalej czytac nie jest ten zabieg skuteczny we wszystkich przypadkach poza tym z kluczy posiadam tylko mlotek :) no moze krzyzak gdzies sie znajdzie lecze problem tkwi w tym ze sie za to nie zabiore bo jak sie znam to zaraz cos popieprze :naughty: choc kierke przydalo by sie zdjac bo cos mam krzywa :> No nic chyba poczeka to do kolejnej wizyty w kraju i jeszcze sie troche poirytuje przy odpalania. Jak ktos ma moze jeszcze jakies metody chetnie poczytam.

Dzieki tak czy inaczej za checi.

Opublikowano

również mam ten problem , jak pada deszcz i powietrze wilgotne to immo mruga i nie odpala motor

ale znalazłem poradę jednego gościa , żeby poruszać kierownicą tzn.regulacją góra-dół i dalej

co poskutkowało

ale myślę że i tak mnie nie ominie rozbieranie i czyszczenie styków i złączek.

:a4fan:

Opublikowano

Probowalem i d*pa. Od jakiegos czasu jakby sie poprawilo ale mrygnie mu sie od czasu do czasu no nic nie bede maglowal w kolko tego samego. Bede w kraju to zrobi sie. Tak czy inaczej dzieki za checi :th:

Opublikowano

ja miałem ten problem i udałem sie do elektronika okazało sie tak on stwierdził ze jest uszkodzona cewka w kierownicy która tym steruje czy cos takiego wymienił ja popryskał wd 40 i jak reką odjoł dział bez problemu to numer tel do tego mechaniora 602223975 warsztat znajduje sie w miejscowości

Łask- Kolumna Cicha3