kowallo28 Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 Grupy: 008,010,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 013,003,011,013,003,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Grupy: 001,003,004,001,003,004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM proszę o analize logów już nie daje rady z moją niunią mam problem z drganiami kierownicy oraz całej budy na wolnych obrotach-wymieniłem łącznik elastyczny poduszki skrzyni i silnika. po drugie odcina mi turbo przy ok 3000 obr. wogule takie słabe autko zawór n75 ok turbina wyczyszczona sztanga pracuje filtry wymienione błędów zero zapłon ustawiony na 100% ok.nie wiem już co robić może w logach coś będzie. błędy 2 Faults Found: 00550 - Start of Injection Regulation 17-10 - Control Difference - Intermittent 00519 - Shareware Version. To Decode all DTCs 28-00 - Please Register/Activate
goldi Opublikowano 1 Lipca 2012 Opublikowano 1 Lipca 2012 Rafał zrób logi jak należy i nie w trybie awaryjnym po drugie dlaczego najpierw robisz sobie koszta zamiast zrobic komplet logów według błedu 550 kąt wtrysku jest poza regulacją i czujnik map sensor w ecu moze jest zaolejony generalnie komplet logów robionych pojedynczo na początek
kowallo28 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 czyli jak mam zrobic te logi robiłem według instrukcji i nie wiedziałem ze jestem w trybie awaryjnym,a co do początku wtrysku to pisze błąd sporadyczny.help
Sztomel Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Nie czułeś, że auto nie ma kompletnie dynamiki ? To nie Ty byłeś w trybie awaryjnym tylko sterownik silnika Opis, że jest błąd sporadyczny wcale nie oznacza, że nie jest to błąd trwały. Loguj maksymalnie po dwie grupy jednocześnie a przy tych błędach zloguj dynamicznie takie grupy : 003 z 011, 008 z 010 i 001 z 004. Ponadto statycznie grupę 000 w trybie Basic Settings oraz statycznie grupę 010 w zwykłym trybie czyli Meas. Blocks i pamiętaj aby przed każdym ponownym logiem zgasić i ponownie uruchomić silnik - ta opcja pozwoli na zresetowanie już aktywowanego trybu awaryjnego pod warunkiem, że błąd 00519 da się wcześniej skasować - jeśli nie to musisz najpierw sprawdzić wiązkę kabli od czujnika G71 lub wężyk podciśnienia, który idzie do sterownika silnika jak i ten odcinek, który jest wewnątrz jego metalowej obudowy a gwarantuję, że coś jest nie tak z czujnikiem G71 lub jego okablowaniem albo jego osprzętem (wężykiem ciśnieniowym idącym do ECU) skoro sterownik silnika zapisuje tylko jego błąd z pominięciem błędu 00575 i typowego dla 00519 przeładowania na max turbosprężarki gdzie ów błąd jest generowany automatycznie. Na błąd 00550 ma również wpływ powietrze w przewodzie paliwowym więc warto zwrócić na to uwagę jak i na fakt kiedy ostatnio zmieniałeś filtr paliwa bo nie pierwszy raz okazuje się, jak pytam się kolegów z różnych for, że auto z przebiegiem 200.000 km nigdy nie miało zmienianego filtra paliwa.
Rekomendowane odpowiedzi