Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa WODY KAGER!??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Z racji ,iż nie znalazłem podobnego tytułu na forum pisze z zapytaniem, czy stosował ktoś do swojej niuni (w moim przypadku A4 b5 AFN 1,9 Tdi )

pompę wody Kager?? W salonie z częściami koleś właśnie taka mi poleca, do SKF musiałbym dołożyć jeszcze przeszło 120!! Chciałbym wymienić całość razem z rozrządem :) A to jak zwykle trochę kosztów jest!

Opublikowano

Daruj sobie, szkoda generować dodatkowe koszty przez dziadowską pompę. Zainwestuj w coś lepszego. Polecam HEPU. SKF nie polecam, duża awaryjność przy niskich przebiegach.

Opublikowano
  • Autor

Widzę że dużo osób jednak tą zakłada i chyba bedę zmuszony zamówić specjalnie właśnie taką rezygnując z KAGER'a

Opublikowano

Kup Kagera i testuj. Refleksjami potem podziel się na forum :decayed:

Opublikowano

Ta :doh: i po miesiącu będzie to znowu rozbierał. Zakładaj SKF, Ruville lub jak chcesz tańszą to polecam Meyle, mam taką u siebie i jestem zadowolony, też ma metalowy wirnik :wink:

Opublikowano
Ta :doh: i po miesiącu będzie to znowu rozbierał. Zakładaj SKF, Ruville lub jak chcesz tańszą to polecam Meyle, mam taką u siebie i jestem zadowolony, też ma metalowy wirnik :wink:

U mnie Rouville rozsypało się po 40 tyś km, a u kolegi SKF po podobnym przebiegu.

Opublikowano

Kolega ma Ruville już od około 60tk a ja jeżdżę na Meyle już od ponad 30tk i na razie spokój, może trafiłeś na jakąś podróbkę. Na pewno Kager tyle nie wytrzyma więc szkoda czasu i kasy na ten badziew. Ja raz miałem do czynienia z tą firmą i powiedziałem nigdy więcej. W poprzednim moim aucie zanim kupiłem gość wymieniał łożyska i po 200km !!! rozsypały się wiec dziękuję za taką jakość.

Opublikowano
Kolega ma Ruville już od około 60tk a ja jeżdżę na Meyle już od ponad 30tk i na razie spokój, może trafiłeś na jakąś podróbkę. Na pewno Kager tyle nie wytrzyma więc szkoda czasu i kasy na ten badziew. Ja raz miałem do czynienia z tą firmą i powiedziałem nigdy więcej. W poprzednim moim aucie zanim kupiłem gość wymieniał łożyska i po 200km !!! rozsypały się wiec dziękuję za taką jakość.

Graty kupuje od 10 lat w tej samej firmie, więc o podróbce raczej nie ma mowy. Trafiła się jakaś wadliwa i padło łożyskowanie (pewnie china....). Odradziłem autorowi wątku w pierwszym poście zakup Kagera. Chyba, że chce dobrowolnie zostać królikiem doświadczalnym :decayed:

Opublikowano
:doh: wczorajszy jestem i nie doczytałem, fakt, musiałeś trafić na jakąś wadliwą bo dużo sobie chwali.
Opublikowano

Ja również polecam Hepu. Z tańszych, tak jak kolega wspomniał - Meyle.

Opublikowano

Tez polecam Hepu, nie polecam natomiast Meyle - kiedys jeszcze robili dosc sensowne rzeczy, ale ostatnio jakosc tej firmy mocno spadla.

Opublikowano

Ja jeżdżę na takiej i wszystko ok :wink:

Opublikowano

Tak tylko jako informacja co do firmy KAGER . Taka firma nie istnieje. Nie istnieje producent żadnej części o marce kager. Jest to firma handlowa dla której bardzo różne branże produkują części. Np. akumulatory robi BOSCH. Boscha nie polecam ale to podałem tylko jako przykład. Tak że w sprawie części pod nazwą KAGER należałoby zawsze dopytać o prawdziwego producenta .

A wracając do pomp wody to wymieniałem ostatnio w swoim aucie jeszcze po montażu w niemczech. Była kanadyjskiej produkcji i też miała plastikowy wirnik .Nie przeszkodziło to tej pompie pracować nie wiem jak długo ponad 90 000 km lub wiecej bo nie wymieniałem po zakupie a sam do wymiany zrobiłem ponad 30 000 , ale uszkodzeniu uległa dławica i w skutek tego padły łożyska a wirnik pozostał cały .

Opublikowano

kager to marka foty

---------- Post dopisany at 21:03 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ----------

i najlepiej odpuść sobie te "półprodukty"

Opublikowano

Najlepsze pompy to graf/metelii.Metelli właśnie robi dla hepu i skf niektóre modele.

U mnie montaż hepu omal nie zakończył się zerwaniem paska rorrzadu w renault laguna.