Pawlo 2004 Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Panowie tak jak w tytule, mam problem z zamkiem bagażnika a mianowicie nie idzie zatrzasnąć klapy, próbowałem, ręcznie zamknąć zamek i po prostu nie chcę załapać. Dodam, że słychać jak mechanizm pracuje poprawnie po naciśnięciu guzika. Macie jakieś sugestie co sie stało? ---------- Post dopisany at 20:51 ---------- Poprzedni post napisany at 18:10 ---------- Nikt nie pomorze?? Jaki jest numer tego zamka??
karol24 Opublikowano 4 Lipca 2012 Opublikowano 4 Lipca 2012 Kurcze, ja tak miałem ale w zimie zamarzł. Wszystko musisz rozebrać, tapicerkę klapy, wykręcić tą część, która się nie zatrzaskuje i najpierw porządnie wyczyścić a później nasmarować. Podkreślam, ja tak miałem przy -15 i po takim zabiegu pomogło a czy u Ciebie pomoże, to nie wiem. W każdym bądź razie nie zaszkodzi spróbować.
dominikk Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Tak jak kolega napisał - musisz dobrać się do zamka. Ja przerabiałem temat, obracałem kluczyk w zamku i niezamykał się bagażnik. Co się okazało zamek nie przesuwał cięgna, bo wyskoczyło z uchwytu. Zdemij wyściółke klapy i metodą prób i błędów obracaj zamek kluczykiem lub z pilota , tak jakbyś chciał zamknąć i otworzyć. Będziesz widział jak pracuje, czy nic się nie przesunęło, bo są tam ząbki do ustawienia na trybie.
karol24 Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 Ty Dominik szczęściarz jesteś u mnie kluczyk do zamka wchodzi jakieś 0,5cm
Pawlo 2004 Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Opublikowano 15 Lipca 2012 po rozebraniu klapa się zamyka ale na FIS-ie pokazuje cały czas ze klapa jest otwarta. Posprawdzałem styki i kostki i wszystko jest ok. dziwna sprawa
kadaf Opublikowano 18 Lipca 2012 Opublikowano 18 Lipca 2012 sprawdź czy w samym zamku nie ma zimnych lutów, uszkodzonych diod, jak stan blaszek przy silniczku
Rekomendowane odpowiedzi