Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Nawigacja za trzy stówy czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na początek wyjaśnie ze jestem zielony w sprawach nawigacji :embarrassed:

Podpowiedzcie czy warto "pchac sie" w nawigacje za 300 zł ?

czym różnią sie od tej za 1000?

Zastanawia mnie to bo zauważyłem dzis w markiecie a przydałaby sie na wyjazd

[br]Dopisany: 18 Maj 2008, 21:46 _________________________________________________cos takiego jak ta tutaj

http://www.allegro.pl/item360807575_nawigacja_gps_mapa_polski_lark_freebird_35_0_box.html

Opublikowano

w ta nie warto.

mapa bylejaka, a urzadzenie ma system winCE i ciezko bedzie Ci znalezc cos sensownego,

ale jak znajdziesz cos na windowsmobile 5 lub 6 za 400 czy 500 zeta, a sie da . to jak za wiele nie wymagasz od tego sprzetu to poza jakoscia wykonania i moze szybkoscia uzytecznie neiwiele bedize sie roznic.

Opublikowano

Kicha , kicha , kicha ...

przepraszam , nie chce mi się pisać szczegółów ...

jak chcesz być zadowolony to sobie odpuść :th:

Opublikowano

Według mnie za takie pieniądze bardzo się opłaca. Przecież można bez problemu dostać się do Windowsa i wrzucić m.in Automapę, albo inny soft pracujący pod kontrolą WinCE. STO_PROCENT, gdybyś miał pytania to zapraszam na GG: 1410576 .

Opublikowano

Ja na twoim miejscu jak masz możliwość to bym dołożył coś kasy i kupił coś lepszego (tej to bym nie polecał tak jak 2 kolegów wyżej ) :audi::a4fan:

Opublikowano

Znajomi nakupili produktów Manty w supermarkecie wgrali Windowsa, Automape i wiele programów np. czas przyspieszenia do setki czy elastyczności. Za tę cene warto tylko trzeba soft zmienić bo ze standardowej to nie bedziesz zadowolony.

Opublikowano
  • Autor

Softy, mapy,wgrywanie programów , odblokowywanie windowsa... ech... ja tego nie kum kum :confused4:

Czy to nie może być proste? :angry: musze sie podszkolić w tym temacie, dowiedzieć sie jakie mapy na polskę sa najdokładniejsze i jakie bebechy musi miec komputer żeby to wszystko chciało działać

jednym słowem pytać trza ludzisków :decayed:

Dziękuje za wszyskie odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma nic w tym trudnego w necie jest wiele sposobów na to. Jak pisalem jest jeszcze wiele ciekawych programów do mierzenia predkości, elasyczności sa nawet takie co mierzą ci czas okrąrzenia . Ja takimi programami mierzyłem sobie przekłamanie licznika :

wyszło mi jak 100 na liczniku to 93 na GPS'ie

przy 150 miałem 138

Pomiary GPS pokrywały mi sie z przekłamaniami z hamowni.

Naprawde warto zgłebić temat

Opublikowano

Koledzy jak to wszystko jest takie proste to pozwolicie, że podepnę się do tematu i zapytam z kąd wźąść aktualne mapy do SONY NV-U73T :mysli: Rok temu dałem za nią 1495 zł i do tej pory wielki koncern SONY ma gdzieś swoich klientów :kox: Czyli tak na marginesie to uwaga na SONY bo można się przejechać !!!! Mogłem kupić coś tańszego z możliwością wgrania nowych map to nie !!! bo SONY to supr firma itp. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Jak masz U73 to masz aktualna mape (z 3 kwartał tamtego roku więc chyba nie rok temu??). Co do aktualizacji to niestety to nie wina sony ze Navetq nie wydał jeszcze do niej aktualizacji. Ogólnie Nawteq-a ma większośc droższych nawigacji, mapy sa super ale na europe wschodnia, w polsce jest około 96% pokrycia ciągle się poprawia. Jak będzie jakaś aktualizacja to zapyaj w jakims Centrum Sony czy nie zaktualizują za pare zł, bo płytka jest DROGA (aktualizacja faktycznie prosta podłaczasz USB płyta odpala sie z autostartu po polsku klikasz 5 razy i się wgrywa tylko że pare godzin to trwa ale jest triwialnie proste)..... A co dokładności ja jeżdźe niekiedy z tą nawigacja i jest ok.

A jeśli chodzi o moje zdanie na temat nawigacji Sony to polecam te modele bogatsze 92 (można ją kupić często pinizej 1000zł z tymi nowymi mapami wgranymi) i 93 (ma jeszcze BT i szybszy procesor) maja większy ekran i czujnik przyspieszenia oraz cisnienia (precyzyjnie określaja prędkość nawet jak straci się sygnał GPS przez co dalej nawigują), są też intuicyjne w obsłudze, mają super wyświetlacz który widać pod kązdym kątem i w każdym słoncu, mają też uchwyt który trzyma nawet na fałdowanej tapicerce (o ile nie uszkodzimy żelu).

Krzychu

Opublikowano

Witam !

Ja osobiscie posiadam TomTom one XL od jakiegos czasu. Jestem calkowicie zadowolony, nie mam problemu z aktualizacjami i mapami. Jak kupilem mialem tylko mape europy wschodniej której nie dalo sie aktualizowac, natomiast po zakupie mapy na www.tomtom.com mapa aktualizuje sie za kazdym podpięciem do internetu. Trzeba tylko pamiętac o regularnej aktualizacji ustawieniea satelit. Polecam !! :a4fan:

Opublikowano

Co do funkcjonalności to masz w 100% rację bo jest super :th: Ja tylko uczepiłem się uaktualnienia mapy Polski ponieważ jak chciałem uaktualnić to bardzo mnie zdziwił fakt jaki zastałem :shocked:

Dokładnie nie pamiętam kiedy ją kupowałem (muszę zerknąć na rachunek ) ole było to jakoś w czerwcu czy lipcu zeszłego roku.

Muszę stwierdzi, że mapy innych państw są OK ! Dzisiaj dostałem SMSa od kumpla, który pożyczył moją navi ponieważ uczestniczy w rajdzie zabytków ( syreny ) a ich trasa prowadzi przez Polskę - Czechy-Słowację-Austrię i chyba wracają przez Niemcy no i pisze, że to on prowadzi całą kolumnę za pomocą navi i nie ma żadnych problemów.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

nawigacja za 500 niewiele będzie się różnić od tej za 300

jest wiele pozytywnych opinii na ceneo o larkach i na forach na larka 35.0 wrzuca się automapę bez odblokowywania (nie testowałem)

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2214

co do jakości miałem w ręce jakoś nie straszy tandetą

Ludzie nie kupujcie na allegro za te same pieniądze prawdopodobnie macie w swoim mieście tylko poszukać

na CENEO albo NOKAUT

udanej zabawy z przesyłkami jakby coś nie wyszło nie ma zabawki nie ma kasy długo trzeba czekać na odzyskanie myślę że dla 40-60 zł nie warto a wakacje miną i nawi pójdzie do schowka

ponoć godny polecenia i nienajgorsze mapy

http://www.ceneo.pl/;004c1587+smio;0112-0.htm

nie sprawdzałem

Opublikowano

właśnie leży u mnie na stole tel Lark 35.0. Kumpel dał mi sprzęcik, żeby mu wrzucić sensowną mapę. Na początku myślałem, ze to wielkie g. z biedronki za 300zł.... Myliłem się - na forach zbiera dobre opinie, ma wręcz zaje***tą czułość gps- wszędzie git sygnał, 1gb wbudowanej pamięci, banalną obsługę i beznadziejną mapę w standardzie - wrzucasz AM 5 i śmiga aż miło!!

Opublikowano

właśnie leży u mnie na stole tel Lark 35.0. Kumpel dał mi sprzęcik, żeby mu wrzucić sensowną mapę. Na początku myślałem, ze to wielkie g. z biedronki za 300zł.... Myliłem się - na forach zbiera dobre opinie, ma wręcz zaje***tą czułość gps- wszędzie git sygnał, 1gb wbudowanej pamięci, banalną obsługę i beznadziejną mapę w standardzie - wrzucasz AM 5 i śmiga aż miło!!

potwierdzam...zrobiłem już wiele takich... nic lepszego za 300zł nie dostaniecie - a nawet poniżej tysiąca... te sprzęty nie dość że (niektóre) mają super kontrast i wręcz niespotykaną czułość GPS (zimny start w 20 sekund) to jeszcze mapy super... (mowa o automapie oczywiście)

jak ktoś chce być legalny to 300zł gps + 300zł automapa i nie ma nic lepszego... a pirat skończy na 300zł.

Opublikowano

Sam posiadam Larka 35.0 z mapą MapaMap. Bez odblokowania działa na nim Auto Mapa , TomTom, MioMap, Igo. mapy mam wgrane na kartę pamięci SD 4G. W tym roku bylem na Chorwacji i mogę powiedzieć że urządzenie działało bez zarzutu. Dodatkowo na nawigacji można uruchomić gry co bardzo się podobało dzieciakom. Więcej informacji można znaleźć na forum http://www.my-navia.pl/

Opublikowano

potwierdzam...zrobiłem już wiele takich... nic lepszego za 300zł nie dostaniecie - a nawet poniżej tysiąca... te sprzęty nie dość że (niektóre) mają super kontrast i wręcz niespotykaną czułość GPS (zimny start w 20 sekund) to jeszcze mapy super... (mowa o automapie oczywiście)

jak ktoś chce być legalny to 300zł gps + 300zł automapa i nie ma nic lepszego... a pirat skończy na 300zł.

czy wgrac AM mozna bez problemu do lark 35.0 czy trzeba go najpierw odblokowac ?

Opublikowano

ludzie po co wam nawigacja te wszystkie nawigacje kłamia :thumbdown:.Atlas samochodowy to podstawa i troche rozeznania w terenie a nie sluchanie glupich komunikatow elektronicznej zabawki. :hi:

Opublikowano

ludzie po co wam nawigacja te wszystkie nawigacje kłamia :thumbdown:.Atlas samochodowy to podstawa i troche rozeznania w terenie a nie sluchanie glupich komunikatow elektronicznej zabawki. :hi:

powiedział co wiedział :polew: