Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

i oto mi chodziło. Dzięki za info. W moim przypadku jednak lepiej będzie zainwestować w Parota.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

panowie jestem w trakcie podłaczania bt i mam kłopot nie wiem gdzie podłączyć cbus l cbus h i diagnostik k, i tak w kostce od radia mam kabelek od cbus l ale nie mam od cbus h i nie wiem gdzie podłączyc diagnostik k

concert 2

Opublikowano

dobra potwierdzam...kodowanie dla nokia n8 0010522 i należy ściągnąć do tel. uaktualnienia i śmiga książka itd!!

jutro zmiana kodowania :gwizdanie:

Opublikowano

panowie jestem w trakcie podłaczania bt i mam kłopot nie wiem gdzie podłączyć cbus l cbus h i diagnostik k, i tak w kostce od radia mam kabelek od cbus l ale nie mam od cbus h i nie wiem gdzie podłączyc diagnostik k

concert 2

concertllcj3.jpg

wsio podłanczaj do radia(mostkuj kabelki w odpowiednich miejscach)

Opublikowano

tak tak zgadza się nie żle ustawiłem kostkę i źle popatrzyłem ale z pomoca przyszedł kolega Siemian :hi:

ale i tak mam duzy problem!!

a więc zaczne tak, w aucie siedziała BT firmy Burry z jakiś powoów gdy dostałem autko zestaw był "urwany" kable itp itd była tam czerwona kostka oznaczona na zdjęciu literką D, jako że posiadam navi między zegarami musi ona byc, więc z nowej kostki ( kabla podłączeniowego pod BT ori) usunełem piny i podłączyłem je pod kostkę ta starą, następnie wywaliłem kabel ze starego modułu, w którym dziwnym sposobem były podłacznone głośniki itp, i podłączyłem następująco

12 V pod A7

diagnostik K pod A3

cbus l pod C2 12

cbus h pod C2 7

mute pod D1

GND czy masa jak kto woli pod radio śrubką do obudowy

po podłączeniu kompa nie potrafie wejść własnie w sterownik 77

proszę mi powiedzieć co mogłem wykonać źle, zastanawiam sie własnie nad diagnostik k oraz nad masa że powinna być A8, nic innego nie przychodzi mi do głowy :confused4:

Opublikowano

tak tak zgadza się nie żle ustawiłem kostkę i źle popatrzyłem ale z pomoca przyszedł kolega Siemian :hi:

a więc zaczne tak, w aucie siedziała BT firmy Burry z jakiś powoów gdy dostałem autko zestaw był "urwany" kable itp itd była tam czerwona kostka oznaczona na zdjęciu literką D, jako że posiadam navi między zegarami musi ona byc, więc z nowej kostki ( kabla podłączeniowego pod BT ori) usunełem piny i podłączyłem je pod kostkę ta starą, następnie wywaliłem kabel ze starego modułu, w którym dziwnym sposobem były podłacznone głośniki itp, i podłączyłem następująco

12 V pod A7

diagnostik K pod A3

cbus l pod C2 12

cbus h pod C2 7

mute pod D1

proszę mi powiedzieć co mogłem wykonać źle, zastanawiam sie własnie nad diagnostik k oraz nad masa że powinna być A8, nic innego nie przychodzi mi do głowy :confused4:

Jakim interfejsem się łączysz?[br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 01:30_________________________________________________Pierwsze co widzę to źle podłączyłeś K line. Radio i BT korzystają z innego pinu w złączu diag - rozłącz diagnostkę BT z A3 i podłącz ją do sterownika klimy.

Opublikowano

vag 908

hmm czyli pod co mam podpiąć jak byś mógł pomóć gdyż jestem zielony z tego

Opublikowano

vag 908

hmm czyli pod co mam podpiąć jak byś mógł pomóć gdyż jestem zielony z tego

...pod pin 11 w 16-pinowej kostce sterownika klimy (drugą od prawej)

Bardzo prawdopodobne, że BT ma zakodowaną diagnostykę tylko przez K line - w tej chwili dobrze podłączony jest tylko CAN. Po prawidłowym podłączeniu K line, powinieneś nawiązać komunikację z BT.

Opublikowano

ok dzis będe kombinował:)

własnie bo an tym kabelky z vsmedia nie było k-line tylko k-diagnose pisało

dam znać o wynikach pracy

pozdrawiam

Opublikowano

ok dzis będe kombinował:)

własnie bo an tym kabelky z vsmedia nie było k-line tylko k-diagnose pisało

dam znać o wynikach pracy

pozdrawiam

A w B7 diagnostyka jest tylko po linii CAN?

Opublikowano

wiesz co myślałem że to ogarne ale to jest przewalone kabelków od cholery i nie wiem o co kaman ale nic dziś próbóje dalej:)

Opublikowano

Jaki masz kabel i program?

Opublikowano

Bartku we wszystkich autach do których podłanczałem BT k-line była podłaczana do radyjka i zawsze był komunikacja :wink4:

czarny odkręć tą mase od radia i podłącz pod A8 , jeśli reszta połączeń oki to sprawdz czy dochodzi napięcie do kostki BT :wink4:

jeśli jest to a nadal sie nie łączy przyczyny szukaj być może w uwalonym BT :confused4:

Opublikowano

Bartku we wszystkich autach do których podłanczałem BT k-line była podłaczana do radyjka i zawsze był komunikacja :wink4:

Przy zakładaniu u Artura też początkowo się nie łączył z BT. Nic nie robiąc, odczekaliśmy trochę i przy kolejnej próbie podłączenia się - moduł załapał. Zastanawiam się czy źle wpięty kabel K line nie powoduje tutaj czasem jakiegoś zamieszania. Czarny - odłącz kabelek K line z BT od radia i spróbuj znów się połączyć.

Opublikowano

12 V pod A7

diagnostik K pod A3

cbus l pod C2 12

cbus h pod C2 7

mute pod D1

Jakim interfejsem się łączysz?[br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 01:30_________________________________________________Pierwsze co widzę to źle podłączyłeś K line. Radio i BT korzystają z innego pinu w złączu diag - rozłącz diagnostkę BT z A3 i podłącz ją do sterownika klimy.

a więc tak zrobiłem zgodnie z twoją instrukcją i:

nie działa, lecz po chwili namysłu gdyż mam zmieniarkę emulator mp3 i całe pole C wchodzi do takiej kostki a z tamtąd idzie kabel już połączony ze zmieniarką do radia, i tam są can bus l i h, jest przejscie na tych kabelkach czyli nie sa uwalone, na fisie pokazuje nr piosenki itp

nastepnie odłaczyłem zmieniarke i podłączyłem pole wtyke C bezpośrednio do radia, vag wykrył kanał 77 juz w adaptacji było Bt on ale próbowałem na 2 telefonu z java i symbianem nokia i się nie połączyło,

wykrył w tym sektorze 2 błędy po skasowaniu i ponownym sprawdzeniu został tylko błąd 00466

i teraz mnie zastanawia po pierwsze dlaczego działa to bez zmieniarki skoro na cbusach

czarny odkręć tą mase od radia i podłącz pod A8 , jeśli reszta połączeń oki to sprawdz czy dochodzi napięcie do kostki BT :wink4:

jeśli jest to a nadal sie nie łączy przyczyny szukaj być może w uwalonym BT :confused4:

domin myslisz ze to rozwiaze problem?

Jaki masz kabel i program?

Vag 908.0

Opublikowano

strasznie kombinujesz :gwizdanie:

podłącz wsio do radia jak pisalem i tak:

czerwony gruby przewód to + zmostkuj sie do niego plusem z bt

brązowy gruby to minus , zmostkuj sie z minusem BT

zielono niebieski k-line , też mostek do Bt

pomarańczowo zielony can high , mostek z can high z BT

pomarańczowo brązowy lub czarny can low , również mostek

mniewam że czerwoną wtyke masz :wink4:

Opublikowano

to ja już nie wiem w końcu o co chodzi nie chce mi sie już dzis działać mam dosyć,

domin a powiedz mi czy masa może być przy radiu zcy musi być pod 8?

i jak masz BT juz podłaczony właczony to jak ci sie to pokazuje? te przyciski z kiery chodzą czy jak

no a przedewszystkim dlaczego pod zmieniarką nie działa :mysli:

myślałem że to bedzie cos łatwiejsze :gwizdanie:

tak tak czerwoną wtyke:)[br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 18:48_________________________________________________domin straszna lipa:( zrobiłem jak mówiłes i nawet komputer nie widzi modułu, zmieniłem kodowanie modułu kierownicy na sterowanie telefonem, i teraz wyswietla mi sie błąd 01303 ze nie mozna polaczyc z modułem, a do 77 telefon tez nie dam ady wejsc

Opublikowano

to ja już nie wiem w końcu o co chodzi nie chce mi sie już dzis działać mam dosyć,

domin a powiedz mi czy masa może być przy radiu zcy musi być pod 8?

i jak masz BT juz podłaczony właczony to jak ci sie to pokazuje? te przyciski z kiery chodzą czy jak

no a przedewszystkim dlaczego pod zmieniarką nie działa :mysli:

myślałem że to bedzie cos łatwiejsze :gwizdanie:

tak tak czerwoną wtyke:)[br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 18:48_________________________________________________domin straszna lipa:( zrobiłem jak mówiłes i nawet komputer nie widzi modułu, zmieniłem kodowanie modułu kierownicy na sterowanie telefonem, i teraz wyswietla mi sie błąd 01303 ze nie mozna polaczyc z modułem, a do 77 telefon tez nie dam ady wejsc

Zastanawia mnie właśnie dlaczego łączy się, gdy odepnie się kostkę zmieniarki :mysli:

Odpinając kostkę zmieniarki od radia, odłączasz cany, może tu jest jakaś skucha :mysli:

Ja bym sprawdził poprawność wykonania wiązki do modułu, i podłączenia jej. :).

Opublikowano

Problem rozwiązany kontakty mam wszystko :banan3: :banan3: :banan3: :banan3:

mic musze zmienic bo ten jest uwalony

Dzięki wszystkim za pomoc :gwizdanie: a szczegolnie bartowi:) :hi: :hi:

zmieniarka tez działa:) :kox:

Opublikowano

Problem rozwiązany kontakty mam wszystko :banan3: :banan3: :banan3: :banan3:

mic musze zmienic bo ten jest uwalony

Dzięki wszystkim za pomoc :gwizdanie: a szczegolnie bartowi:) :hi: :hi:

zmieniarka tez działa:) :kox:

..pisz waść gdzie walnoleś babola :decayed: bedzie dla potomnych :wink4: