Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Obecnie mam moduł 8P0862335A, który sparowany jest z Samsungiem S3 z androidem 4.1.2

Kontakty z SIM wyświetlają się na FISie, kierownica multifunkcyjna wybiera/odbiera/kończy połączenia.

Po upgradzie systemu operacyjnego na tel powyżej androida 4.1.2 parowanie z BT przestaje działać.

W związku z tym chciałbym wymienić mój moduł BT na taki, który współpracuje z najnowszymi wersjami androida.

Przeglądając allegro i ogłoszenia na forum znalazłem moduły w wersjach 8P0862335H oraz 8P0862335M.

Czy ktoś powie mi jaka jest różnica pomiędzy tymi modułami i czy komuś działają prawidłowo z androidem w wersji 4.4 lub 4.3?

ja mam M i działa na najnowszym andku w galaxy s4. także możesz brać

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 423,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie ma toś moduł C ? łączy się on z Androidem 4.3 (Sony T) i czy w RNS-E są odebrane, wybierane, książka itp

Opublikowano

Myślę że w C powinno być, w końcu to high. Ja mam F i wszystko z Andkiem 4.3 ładnie współpracuje.

Oczywiście myślę że wiesz jak wejść, ale jakbyś nie wiedział to stronę wcześniej pisałem: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/b6-b7-instalacja-fabrycznego-modulu-bluetooth-21473/index73.html#post4075684 :wink:

Opublikowano
Myślę że w C powinno być, w końcu to high. Ja mam F i wszystko z Andkiem 4.3 ładnie współpracuje.

Oczywiście myślę że wiesz jak wejść, ale jakbyś nie wiedział to stronę wcześniej pisałem: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/b6-b7-instalacja-fabrycznego-modulu-bluetooth-21473/index73.html#post4075684 :wink:

Wiem, mam teraz D i chciałbym zmienić nie narażając sie na wysokie koszty Q itp

Opublikowano

Ostatnio na allegro widziałem moduł M za 200zł. A ja miałem właśnie D i zmieniłem na F -kupiłem za 130zł z przesyłką, też wyszukane na allegro, gość pisał że nie daje gwarancji czy działa bo nie ma jak sprawdzić, ale na wszystkich aukcjach pisał tak więc zaryzykowałem, zadzwoniłem i mówił że po prostu wyjęte z auta a nie ma czasu na testy. Działa idealnie.

Musisz pamiętać o odpowiednim zakodowaniu RNSa i BT po zmianie:wink:

Opublikowano
Ostatnio na allegro widziałem moduł M za 200zł. A ja miałem właśnie D i zmieniłem na F -kupiłem za 130zł z przesyłką, też wyszukane na allegro, gość pisał że nie daje gwarancji czy działa bo nie ma jak sprawdzić, ale na wszystkich aukcjach pisał tak więc zaryzykowałem, zadzwoniłem i mówił że po prostu wyjęte z auta a nie ma czasu na testy. Działa idealnie.

Tzn. jakie kodowanie, bo przecież mam zakodowany RNSe i bluetooth. Wszystko działa jak należy tylko książki nie ma itp.

Opublikowano

Musisz przekodować z funkcji podstawowych na komfortowe.

RNS-E:

Kodowanie:

0xxx?xx: Telephone/telematics

1 - no telephone (supply voltage for microphone actively)

2 - Mobile phone preparation (Temic - Speisesp. Microphone inactively)

3 - Mobile phone preparation (Cullmann - Speisesp. Microphone inactively)

4 - Mobile phone preparation (Nokia - Speisesp. Microphone inactively)

5 - Telematics Europe (supply voltage microphone inactively)

6 - Telematics US (supply voltage microphone inactively)

7 - Base plate diagnostic capable with comfort control

BT:

Kodowanie:

00?xxxx: FUNKCJE

0 - podstawowe (dla RNS-E Basic/Radia)

1 - komfort (dla RNS-E High/RNS-E Low)

Opublikowano

Tzn. jakie kodowanie, bo przecież mam zakodowany RNSe i bluetooth. Wszystko działa jak należy tylko książki nie ma itp.

No to co, że masz zakodowany BT? Zakodowales tego, co fizycznie siedzi w aucie, a jak go wyjmiesz i założysz inny, to ten inny będziesz musiał zakodowac na nowo.

Opublikowano

No to co, że masz zakodowany BT? Zakodowales tego, co fizycznie siedzi w aucie, a jak go wyjmiesz i założysz inny, to ten inny będziesz musiał zakodowac na nowo.

No tak, racja ;)

Opublikowano

Pany a ogarnial ktos temat słuchania muzy z telefonu przez bluta ? czy to raczej nie mozliwe ?

Opublikowano

Ostatnio włączyłem na iPhonie Mapy Google i miałem w tym momencie sparowany BT, co mnie zdziwiło komendy z nawigacji Map Google było słychać na głośnikach samochodu, czyli Google sobie z tym poradziło. Z tego co zauważyłem BT widzi jakby ktoś nawiązywał połączenie i dźwięk dzwonka to właśnie komendy nawigacji, sprytnie :decayed: analogicznie mogłaby być przekazywana muza, kwestia oprogramowania, chociaż nie wiem jak z jakością, bo to chyba idzie w mono

Opublikowano
Ostatnio włączyłem na iPhonie Mapy Google i miałem w tym momencie sparowany BT, co mnie zdziwiło komendy z nawigacji Map Google było słychać na głośnikach samochodu, czyli Google sobie z tym poradziło. Z tego co zauważyłem BT widzi jakby ktoś nawiązywał połączenie i dźwięk dzwonka to właśnie komendy nawigacji, sprytnie :decayed: analogicznie mogłaby być przekazywana muza, kwestia oprogramowania, chociaż nie wiem jak z jakością, bo to chyba idzie w mono

no to lepiej jednak z kabla :)

Opublikowano

WOW musze zobaczyć czy galaxy S4 też tak bedzie miał :)

Opublikowano

WOW musze zobaczyć czy galaxy S4 też tak bedzie miał :)

ja próbowałem i nic nie zagadał. Ale to może kwestia softu w module

Opublikowano
Panowie czy moduł ze zdjęć będzie pasował do mojego wozu. Nr pasuje tylko zmyla mnie ta naklejka inna i producent.

http://s21.postimg.org/ktm17avj7/blut.jpg

http://s28.postimg.org/4qpwmz2mx/blut2.jpg

no wszystko git , a co Ci nie pasi w nim ?

Opublikowano

Wszystkie mają naklejkę na środku a ten z boku na dole, no i Harman Becker. Juz zamówiony jak podłączenia dam znać.

Opublikowano
Wszystkie mają naklejkę na środku a ten z boku na dole, no i Harman Becker. Juz zamówiony jak podłączenia dam znać.

powinien działać. naklejka raz tu raz tam , najważniejsze żeby był sprawny to bedzie chodził

Opublikowano

AB to moduł na USA, może ktoś coś grzebał w środku

Opublikowano

powinien działać. naklejka raz tu raz tam , najważniejsze żeby był sprawny to bedzie chodził

Więc moduł pszyszedł, podłączyłem i nie jest do końca wszystko OK.

-łączy sie z telefonem, mogę odbierać i dzwonić przez głosnomówiący lecz tylko z poziomu telefonu, RNS-E wogule nie widzi tego modułu lepiej juz było na D

-postanowiłem przekodować go i w żaden sposób nie mogę tego zrobić

Ponizej przedstawie wam błędy które pojawiają się cały czas i kodowanie jakie jest w module

Mam kabel Viakena kkl line i VCDS lite moze to jest przyczyną ze nie mogę go przekodować.

Co to za błędy i dlaczego w vagu pokazuje ze to moduł AB skoro jest to S, moze to soft

http://s29.postimg.org/475p9wrwz/DSC_0810.jpg

http://s29.postimg.org/dg7vk10sz/DSC_0811.jpg

http://s29.postimg.org/s72nhy4wj/DSC_0815.jpg

Witaj silnik , ja pisalem ze bedzie działał pod warunkiem ze będzie sprawny i oryginalny. jak widać musiał być rzezbiony niestety. a zwrócić się nke da ? bo jak wersja na usa to nie ma bata żeby ruszył

Opublikowano

ale zobaczcie że na drugim zdjęciu wersja oprogr. jest S

Gdzie zobaczyć co to za błędy i przecież on działa tylko przekodować się nie da.

Spójrzcie że jest zakodowany na "diagnostyka przez CAN " a ja mam kabel K-line może dlatego ja nie mogę przekodować.

Przetłumaczyłem błędy:

00446 Funkcja ograniczenia ze względu na pod napięciem

Dolna granica przekroczona

01305 magistrala dla infotainment

brak komunikacji sygnału