siemian Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 nie wiem. zgaduje. czekam na info od Barta. To że się rozłącza wątpie żeby było spowodowanie podłączeniem. Spróbuj sparować inny telefon.
domin79 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 No dzisiaj dopiero będę coś próbował na VCDSie ogarnąć. Myślisz, że może być coś inaczej z wejściem/wyjściem analizując podłaczenie modułu BT LOW & HIGH? Tak jak pisałem wyżej - połączenie jest ale do czasu - samo się rozłącza... odpowiednie kodowanie panocki tylko i wylącznie zarowno w module BT jak i RNS-E akjam jak coś to dzwoń to powiem ci co i jak z tym kodowaniem
siemian Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 No dzisiaj dopiero będę coś próbował na VCDSie ogarnąć. Myślisz, że może być coś inaczej z wejściem/wyjściem analizując podłaczenie modułu BT LOW & HIGH? Tak jak pisałem wyżej - połączenie jest ale do czasu - samo się rozłącza... odpowiednie kodowanie panocki tylko i wylącznie zarowno w module BT jak i RNS-E akjam jak coś to dzwoń to powiem ci co i jak z tym kodowaniem nie no to wiadomo. kodowanie to podstawa. Dlatego powiedziałem żeby najpierw zakodował a potem będzie się myśleć dalej. Po zmianie kodowania zrestartuj navi
akjam Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 No i nie dałem rady dziś tego zrobić bo czasu brakło a już w robocie siedzę. Jutro będę działał i będę Was atakował jakby co.
domin79 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 .atakuj atakuj he he wkońcu po to tu jesteśmy
AndyN Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Mam pytanko Panowie. Miałem/Mam ORI instalację BT. Zmieniłem sam moduł z ... D na ... Q i póki co nie podpiąłem kabla do RNSe i mikrofonu w przyszłości chcę to zrobić (uruchomienie pełnej funkcjonalności BT oraz SDS) ale na tą chwilę chcę uzyskać zwykłą funkjonalność BT czyli to co miałem wcześniej (odbieranie/kończenie rozmowy) z czym teraz jest problem... Po wymianie samego modułu bez zmiany kabli, etc. połączenie z BT jest (sygnał dźwiękowy mówiący o połączeniu, info o połączeniu na Fisie oraz w telefonie) natomiast w RNSE brak ikonki... Jeśli dzwonię na telefon BT się rozłącza... Czy na zwykłym okablowaniu ten Moduł wogóle nie ruszy? Dzisiaj wieczorem będę miał dostęp do VCDSa i prosiłbym ewentualnie o kodowanie. Jeśli było to mnie nie linczujcie. Dzięki! Miałem fabryczną instalację z modułem "D" pod fotelem pasażera. Moduł wymieniłem na "Q". Nie przypominam sobie bym cokolwiek zmieniał w okablowaniu. Po prostu "D" został odłączony a "Q" podłączony w jego miejsce. Zmieniałem jedynie kodowanie. Szczegóły tutaj po kliknięciu w zwijak: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=32362.msg381638#msg381638
akjam Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 No jutro jak się uda to spróbuje to zakodować... SDS też ruszył bez dodatkowego okablowania? Gdzieś dostałem info, że trzeba kabelek zmienić...
domin79 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 No jutro jak się uda to spróbuje to zakodować... SDS też ruszył bez dodatkowego okablowania? Gdzieś dostałem info, że trzeba kabelek zmienić... .musisz przepiąć mikrofon przez rnsa , wgrać sofcik z sds no i odpowiednio przekodować BT jeśli chodzi o okablowanie modułu D i Q to na 100% jest wsio tak samo(nie mówie tutaj o culmanie)
akjam Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 No jutro jak się uda to spróbuje to zakodować... SDS też ruszył bez dodatkowego okablowania? Gdzieś dostałem info, że trzeba kabelek zmienić... .musisz przepiąć mikrofon przez rnsa , wgrać sofcik z sds no i odpowiednio przekodować BT jeśli chodzi o okablowanie modułu D i Q to na 100% jest wsio tak samo(nie mówie tutaj o culmanie) Ale tutaj już mówimy o SDS... bez zmiany/przepięcia mikrofonu się nie obędzie. Ale zastanawia mnie to dlaczego BT się rozłącza w obecnym stanie rzeczy - pewnie tylko sprawa kodowania.
domin79 Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 napewno kodowanie , a co do sdsa to musisz przepiąć mikrofonik w sumie to już w tej chwili możesz zdzialać jedna rzecz mianowicie zrestartować navi po tym zabiegu bt może już działać oki i pozostanie kodowanie
AndyN Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie mam SDS, nigdy nie uruchomiłem tego cuda By uruchomić SDS trzeba fizycznie mieszać kablami. Jest oddzielny temat o SDS A jaki to fon się tak rozłącza? Nokia jakaś?
akjam Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 napewno kodowanie , a co do sdsa to musisz przepiąć mikrofonik w sumie to już w tej chwili możesz zdzialać jedna rzecz mianowicie zrestartować navi po tym zabiegu bt może już działać oki i pozostanie kodowanie NAVI zrestartowana... Póki co chcę tylko uruchomić BT bez SDSa. Nie mam SDS, nigdy nie uruchomiłem tego cuda By uruchomić SDS trzeba fizycznie mieszać kablami. Jest oddzielny temat o SDS A jaki to fon się tak rozłącza? Nokia jakaś? NOKIA E66 - zaznaczam, że wcześniej wszystko było OK.
akjam Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 ...wyłącz i włącz telefon (restarcik) :gwizdanie: Aż wstyd się przyznać ale działa a o tak prostej sprawie nie pomyślałem! Dzięki! Teraz tylko został SDS ale to już inna bajka...
siemian Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 ...wyłącz i włącz telefon (restarcik) :gwizdanie: Aż wstyd się przyznać ale działa a o tak prostej sprawie nie pomyślałem! Dzięki! Teraz tylko został SDS ale to już inna bajka... :facepalm:
akjam Opublikowano 2 Lutego 2011 Opublikowano 2 Lutego 2011 ...wyłącz i włącz telefon (restarcik) :gwizdanie: Aż wstyd się przyznać ale działa a o tak prostej sprawie nie pomyślałem! Dzięki! Teraz tylko został SDS ale to już inna bajka... :facepalm: Oj tam, oj tam... Czasem gubi rutyna!
czester Opublikowano 4 Lutego 2011 Opublikowano 4 Lutego 2011 Macie pomysł co może być z tą znikającą listą kontaktów ? bo nie wiem czy szukać przyczyny w telefonie czy RNS-e [br]Dopisany: 03 Luty 2011, 01:10_________________________________________________Próbowałem już wszystkiego, resetowanie tel, zgrywanie kontaktów na kartę, zmianę kodowanie i problem pozostał zmienię jeszcze soft w telefonie, jak to nie pomoże to nie wiem...
antonio Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 Panowie odkryłem dzisiaj, że moja A4 ma BT BT z końcówką M , Radio Concert II problem w tym, że po wciśnięciu Mode górna część licznika robi się pusta i nie pokazuje się książka tel jaka może być tego przyczyna? kierownicę miałem zwykłą ale zmieniłem na MF (muszę tylko zobaczyć jak ją zakodowałem) telefon który używam to Nokia E63
domin79 Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 zakoduj kiere multi i zobacz co masz w 17-liczniku w adaptacjach w kanale 62 podaj cyferke 1
antonio Opublikowano 5 Lutego 2011 Opublikowano 5 Lutego 2011 jutro to zrobie bo laptop padł a ładowarka jest 15km ode mnie :/
Rekomendowane odpowiedzi