Filutek Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Podłączyłem i tak wybieranie głosowe działa bo Helga reaguje na polecenia ale z dwóch telefonów próbowałem znaleźć moduł i nic t tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evil_71 Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Wchodzisz vagiem w 77 - Telephone potem [Adaptation - 10] Channel 133 [Read] 0 = Bluetooth OFF 1 = Bluetooth ON Wybierz 1 i [Test] [save] [Done, Go Back] [Close Controller, Go Back - 06] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Wchodzisz vagiem w 77 - Telephone potem [Adaptation - 10] Channel 133 [Read] 0 = Bluetooth OFF 1 = Bluetooth ON Wybierz 1 i [Test] [save] [Done, Go Back] [Close Controller, Go Back - 06] Problem się trochę rozwiązał nie wiedziałem ze po przekręceniu kluczyka mam tylko trochę czasu na wykrycie urządzenia, robiłem to za późno. Działa wybieranie głosowe, idzie dzwonić, ale jedyne co widzę na navi to ostatnio wybrany numer, Nie ma książki tel z numerami. Chodzi o moduł z końcówka H. Kodowanie zmieniłem tylko w navi bo mój VAG się nie łączy z kanałem 77 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemak Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 mam problem z zapisaniem nr w książce Store neme - podaje zapisuje problem przy numerze bo coś za mało cyfr mi wychodzi , może ktoś wie czy coś jeszcze sie mówipo kolei ? żeby zapisać nr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromchit Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 mam problem z zapisaniem nr w książce Store neme - podaje zapisuje problem przy numerze bo coś za mało cyfr mi wychodzi , może ktoś wie czy coś jeszcze sie mówipo kolei ? żeby zapisać nr Spróbuj podawać sekwencje po trzy lub po dwie cyfry,za każdym razem powtarza po Tobie to co przed chwilą powiedziałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemak Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 powtarza po 3 po 2 ok ale nie kończy zadania jakby czekał na jakies dwa znaki dodatkowo jakby niezapelnione pola były Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bromchit Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 powtarza po 3 po 2 ok ale nie kończy zadania jakby czekał na jakies dwa znaki dodatkowo jakby niezapelnione pola były Po podaniu numeru chyba, trzeba powiedzieć "store" lub "store name" , nie pamiętam teraz, nie mogę sprawdzić, bo dołożyłem RNS-E i mam wyłączoną obsługę bluetooth głosem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemak Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 sprawdzę, ale jakby ktoś miał pewność 100% to prosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evil_71 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Naciskasz przycisk i rozpoczynasz dialog Ty: "store name" Ona: "the name please" Ty: "podajesz imię" Ona: "please repeat the name" Ty: "ponownie podajesz imię"" Ona: "please tell the number" Ty: "podajesz numer, 9 cyfr, można podawać po jednej lub całym ciągiem" Ty: po podaniu numeru mówisz "store" (nie polecam, ponieważ często rozpoznaje tą komendę jako "star") lub save. Ona: "the name ... is saved" Koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemak Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Dzięki wielkie tu był pies pogrzebany "po podaniu numeru mówisz "store" (nie polecam, ponieważ często rozpoznaje tą komendę jako "star")" cały czas o gwiazdach gadała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jancys2 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Panowie, a ja mam taki dziwny problem z BT. Mianowicie chodzi o to, że nie sczytuje mi wszystkich kontaktów na FIS. Mam moduł z literką Q. Problem jest tym dziwniejszy że jak wziąłem inny telefon to wszystkie kontakty mam na FISie (zarówno zapisane na tel. jak i na SIM). Później stwierdziłem, że sprawdzę zatem czy moja komórka nie świruje. Włożyłem do niej inną kartę SIM i są wszystkie kontakty. Postanowiłem jeszcze sprawdzić swoją kartę SIM i włożyłem ją do innej komórki i też jest wszystko w porządku. Na koniec moja karta SIM do mojej komórki i znowu to samo - tylko część kontaktów na FIS. Macie jakiś pomysł co może być grane i jak to rozwiązać?? PS. Wiem, najłatwiej wymienić komórkę, ale nie o to chodzi przecież Za wszelkie sugestie z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Panowie mam parę problemów z modułem BT. Połączyłem się z modułem idzie dzwonić i wybierać głosowo, ale niema książki telefonicznej, ostatnich numerów itd. Następny problem to po podłączeniu modułu BT przestał działać lewy guzik na kierownicy zero reakcji po naciśnięciu, przed montażem była reakcja napis na FIS ze funkcja nie dostępna. I jeszcze jedno na FISie info w języku angielskim. Mam takie kodowanie: Telefon (77) 0011411 RNSe (37) 0310717 Kierownica (16) 04042 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin79 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Telefon (77) 0011611 tak zapodaj na kodowanie tel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Telefon (77) 0011611 tak zapodaj na kodowanie tel. Telefon (77) 0011611 tak zapodaj na kodowanie tel. Zmieniłem nic nie dało, dalej jest tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin79 Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 ...jakiego moduła dołożyłeś z jaką literką na końcu???? spóbuj zresetować komóre , może cuś sie polepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 dołożyłem moduł z końcówka H, ale dlaczego przycisk MODE nie działa to chyba niema nic wspólnego z modułem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 oczywiście że ma. Nie dodałeś w adaptacji licznika (chyba to było w liczniku) modułu telefonu... (tam masz 3 listy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 oczywiście że ma. Nie dodałeś w adaptacji licznika (chyba to było w liczniku) modułu telefonu... (tam masz 3 listy) rozjaśnij mi to gdzie mam wejść w który sterownik i co dokładnie zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin79 Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 -> Kanal 62 (Verbauliste Datenbus-Display) +01 - Radio (Mehrausstattung) +02 - Telefon (Mehrausstattung) +04 - Navigation (Mehrausstattung) +08 - Telematik (Mehrausstattung) +16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemian Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 dokładnie :hi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi