Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zgasł i nie chce odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie mam pytanko dziś rano wsiadłem do swojej maszyny odpalając ja nie zapaliła mi za 1 razem ale ok to nic jak już zapaliła i po wyjechaniu z garażu ujechala 30 metrow i odmowila posluszenstwa co moze byc przyczyna ten nie fartowny filtr bo gdziesz czytalem ze po 170tys lubi sie odzywac a moja bestia mo juz tyle na liczniku lub inne rzeczy moga byc? dodam ze zadna kontrolka się nie swieci i to jest wlasnie dziwne

Opublikowano

witam, kontrolka świeci tylko zanim auto zgaśnie na amen , później nic już nie świeci jak kręcisz, na 90% mówię ci że to wtryski, jak auto było regularnie serwisowane to w aso zrobią na " dobrą wolę producenta" ( mi się udało)jak nie to niestety trochę kasy wydasz, ale pocieszające jest to że teraz są już poprawione i trochą tańsze wtryski,żeby mieć pewność musisz podpiać VAG

Opublikowano
  • Autor

powiem tak ze juz jedna pompke regenerowalem i jak maszyna stanela to caly czas kontrolka swiecila taka spirala

Opublikowano

tez typuje jakas pompke- podepnij vaga i zczytaj bledy z 01

Opublikowano
  • Autor

dopiero musz scholowac bestie do mechanika bo nie mam mozliwosci podpiac vaga ale jak poadla pomka ktoras oprucz pierwszej to powinien chodzic tylko tracic na mocy

Opublikowano

nieprawda- zdechnie calkiem. Ale jak odepniesz od zepsutego wtyczke to odpali.

Opublikowano

i jak wtryski do wymiany?

Opublikowano
  • Autor

jutro mechanik mi ma dac znac do odmowilo posluszenstwa

Opublikowano

Witam, może późno pisze ale ja stawiam na 100% na słynne pompowtryski PPD Siemensa. Nie ty pierwszy ja przechodziłem to trzy razy. Wal do ASO na dobra wole.

Opublikowano
  • Autor

ale co mi aso jak tu w polsce nie byla serwisowana ani razu ja mam ja juz ponad rok a w niemczech byla serwisowana do samego konca

Opublikowano

To Wal z nia do niemiec. Slyszalem ze tak tez sie czasami udaje :)

Opublikowano

Zadzwonic do ASO i zapytac nie zaszkodzi, cos mi swita, ze nie musi byc auto serwisowane by wymienic pompki w ramach dobrej woli producenta. W GB zrobili akcje serwisową na wszystkie silniki z piezo pompkami i wymienia się je na potęge bez wzglegu na przebieg/wiek/historie serwisową.

A tak na marginesie to nowym producentem pompek jest Continental i jak narazie jeszcze zadnej z nich nie widzialem uwalonej.

Opublikowano
  • Autor

jednak padla pompka nr 2 regeneruje ja a z biegiem czasu to wymienie wszystkie na nowe a powiec mi kolego gdzie mozna dostac te pompki od continentala i jak cena bo te simensiki to jakas parodia

Opublikowano

Mi nic sensowniejszego na myśl nie przychodzi jak wymiana wszystkich w ASO. Bo mimo ze cena przyprawia o palpitacje serca, to są zobowiązani dać 2-letnia gwarancje na to. A takie wyciąganie i wkladanie tych pompek to nie jest nic dobrego. Za każdym razem powinno sie stosować zestaw naprawczy który kosztuje 100zeta do pompki- inaczej ropa w bezynie i silnik dostaje w d*pę.

Opublikowano
jednak padla pompka nr 2 regeneruje ja a z biegiem czasu to wymienie wszystkie na nowe a powiec mi kolego gdzie mozna dostac te pompki od continentala i jak cena bo te simensiki to jakas parodia

w ASO, myśle, że innych już tam nawet nie dostaniesz

Opublikowano
  • Autor

a jaka jest cena i ile wymiana kosztuje mniej wiencej w aso

Opublikowano

Jakies 5600zeta za material + robocizna... :decayed:- spadles z krzesla juz?

Plusem jest to ze za ta cene masz gwarancje na nie przez 2 lata bez limitu km- dlateg mysle ze to ma sens w ASO

Opublikowano
Jakies 5600zeta za material + robocizna... :decayed:- spadles z krzesla juz?

Plusem jest to ze za ta cene masz gwarancje na nie przez 2 lata bez limitu km- dlateg mysle ze to ma sens w ASO

3150pln ppd continentala wraz z robotą w ASO Marszałek- taki miałem kosztorys, wymienili w moim przypadku za free

Opublikowano

Jeszcze w Grudniu jak sie pytalem to jedna pompka kosztowala w ASO Lellek Opole 2300 zeta pod warunkiem jak oddam swoja, wiec licze razy4 ( sorry zestawy naprawcze nie sa wtedy potrzebne, wiec wychodzi 9200 za material (pomylilem sie)

Micher- moze oni ci policzyli tylko robocizne????

Opublikowano

RS ja w marcu wymienialem w ASO KOMOT w czechowicach i płaciłem 1400zł za szt.