Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AHH] Problem z montażem oryginalny Parktronica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich,

Mój pierwszy post i to od razu z problemem.

Miesiąc temu zostałem szczęśliwym posiadaczem Audi A4 '99 po liftingu, niestety moje autko spodobało się również pewnej Pani, która zdemolowała mi tylni zderzak i wygięła tylną belkę. Po poszukiwaniach na allegro kupiłem idealny zderzak z belką i odbojami, dodatkowo ma on kompletny oryginalny system Parktronic, i tu się zaczyna problem.

Po założeniu zderzaka i przeciągnięciu kabli do środka bagażnika, podpiąłem wtyczkę (jedną z dwóch), została mi druga wtyczka (jeden gruby wtyk, i cztery cienkie druciki), brązowy kabel z zakończony podkładką, którą można zamontować pod śrubkę (pewnie masa), i jeden przecięty kabelek niebiesko-czerwony idący od jednej wiązki do drugiej wiązki (złączyć go?). Głośnik podłączyłem.

Podłączyłem minus - brązowy kabelek do masy na płytce w lampie, i wydaje mi się że ten grubszy wtyk z drugiej wtyczki to plus, więc podłączyłem go pod plus żarówki cofania, też na tej płytce. Czy to jest odpowiednie miejsce?

Po co jest ta druga wtyczka?

Po podłączeniu głośniczek nie pikał, jak ruszałem plusem to głośnik trzeszczał, więc głośnik chyba działa.

Po zasłonieniu czujnika, nic nie pikało. :(

Czy jest szansa na sprawdzenie modułu czy działa, czy można sprawdzić czujniki (działa pikanie opisane gdzieś na forum)?

Może ktoś posiada jakąś instrukcje podłączenia, w razie potrzeby mogę wstawić zdjęcia.

Dziękuje i proszę pomoc,

pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano

bez schamatu będize ciężko ale chyba do tej drugiej kostki brakuje ci wiązki i trzeba by w ETKA/ELSA sprawdzić bo chyba występuje coś takiego.