Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] A4 B8 Avant 3.0 TDI, ~320PS ~640NM - pierwsza strona po aktualizacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Jeśli zalewałeś niedawno np STP do czyszczenia wtrysków bez wcześniejszej wymiany filtra paliwa, to to może być przyczyną, że został wypłukany syf z filtra i wszystko poszło na wtryski i CR. Najprościej i najszybciej w tej sytuacji to wymienić filtr i znowu zalej STP przy następnych 2 tankowaniach. A nie wywala ci błędu ciśnienia paliwa na szynie ? warto by było sprawdzić zawór na CR.

Żadnych błędów mi nie wywala. Co do filtra to zrobię tak jak piszesz, wymienię i jeszcze raz zaleję. Jakieś 1,5 miesiąca temu bez nowego programu było ponad 320PS. A tu po czyszczeniu i z nowym programem taki numer:facepalm:

---------- Post dopisany 07-12-2012 at 08:51 ---------- Poprzedni post napisany 06-12-2012 at 23:26 ----------

Orientujecie się gdzie jest filtr paliwa w tym silniku? Nie za bardzo mam czas jechać do warsztatu i jeżeli zabieg nie wymaga rozebrania 1/2 wozu i trwa cały dzień to wymieniłbym sam.

Opublikowano

2-lirówka ma pod autem na wysokości nóg pasażera... :wink:

Opublikowano

3.0 TDI całe szczęście ma normalnie, jak otworzysz maskę to przy ścianie grodziowej po stronie pasażera masz filtr. Wymiana w ASO wpisana na 20 minut

Opublikowano
  • Autor
3.0 TDI całe szczęście ma normalnie, jak otworzysz maskę to przy ścianie grodziowej po stronie pasażera masz filtr. Wymiana w ASO wpisana na 20 minut

Super. Filtr już zamówiłem i powinienem mieć w poniedziałek. Kupiłem płukankę Liqui Moly Diesel Spulung i od razu ją zapodam. Człowiek niestety na błędach się uczy.

Panowie dzięki za podpowiedzi:hi:

Opublikowano

u mnie filtr paliwa jest pod pasażerem......... Trzeba podnieść auto, odkręcić osłony podwozia, tam jest filtr i pompa paliwa... pod maską filtr był w B7 w B8 niestety nie jest tak fajnie ;]

Opublikowano
  • Autor
w B8 niestety nie jest tak fajnie ;]

No właśnie sprawdzałem pod maską i nigdzie nie widziałem. Stąd było moje pytanie bo myślałem, że może jest pod filtrem powietrza czy jakoś tak. A czy możesz mi jeszcze podpowiedzieć który z przewodów pod maską bezpośrednio dostarcza paliwo do silnika? Kupiłem środek Liqui Moly Diesel Spulung i chciałbym przeczyścić wtryski podobnie jak koleś z poniższego filmiku a wygodniej będzie mi się podłączyć nad silnikiem niż pod samochodem.

Audi A3 PD TDI diesel purge PART 1 - YouTube

Opublikowano

Aby się do niego dostać musisz wymontować osłony aerodynamiczne płyty podłogowej po prawej stronie.

A20_10438.jpg

– Wykręcić nakrętki -1- i -2-.

– Przechylić uchwyt -3- w dół -strzałka-, odczepić i zdjąć z nadwozia.

A20_10439.jpg

– Postawić wannę ściekową pod filtr paliwa.

– Wymontować węże doprowadzania paliwa -1- i -4-.

– Odczepić przewód powrotnego obiegu paliwa -3- przy ogranicznikach -2-.

– Zdjąć filtr paliwa -5- z ogranicznikami

Opublikowano
  • Autor

No to trzeba działać. Dzięki

Opublikowano
  • Autor

Czekam czekam.Ledy spakuj:wink:

Opublikowano

I chce ci sie to robic samemu nie lepiej oddsc auto na 30 min. do ASO czy jakiegos innego warsztatu ?

Opublikowano

PDki to przetrwały a czy CRy dają rade?? Sprawdzał to ktoś czy jest sens taką magie odprawiać??

Opublikowano
  • Autor
I chce ci sie to robic samemu nie lepiej oddsc auto na 30 min. do ASO czy jakiegos innego warsztatu ?

Jak by był pod maską to bym sam wymienił. Podnośnika nie mam a kanał w rodzinnych stronach więc niestety muszę jechać do warsztatu. Filtr mam więc to kwestia 15-20 minut.

Elementy zestawu do czyszczenia już sobie zamówiłem więc po wymianie filtra przeczyszczę wtryski i zobaczymy czy coś się zmieni.

---------- Post dopisany at 22:06 ---------- Poprzedni post napisany at 21:38 ----------

PDki to przetrwały a czy CRy dają rade?? Sprawdzał to ktoś czy jest sens taką magie odprawiać??

Ten magik pomaga sobie dodatkową pompą

Jak nie dam rady zrobić tego w ten sposób to wleję płukankę do baku i efekt będzie podobny tylko w dłuższym czasie:wink:

---------- Post dopisany 12-12-2012 at 22:22 ---------- Poprzedni post napisany 10-12-2012 at 22:06 ----------

Filtr paliwa wymieniony i zobaczymy co wyjdzie z czyszczenia. Co ile go mieniacie? Ciekawe czy u mnie wcześniej był mieniany czy prawie 100k na jednym jest przejechane:kwasny:?

Opublikowano
  • Autor

Słów kilka o historii naszych 4-ech kółek:

Zobacz historię Audi A4 - YouTube

Opublikowano

Ja wymieniam dla św. spokoju co 15 tys. Koszt około 150 zł a spokój bezcenny :wink:

Opublikowano
  • Autor

W takim razie trzeba mieniać raz do roku przy wymianie oleju i przynajmniej będę spokojny.

---------- Post dopisany at 13:47 ---------- Poprzedni post napisany at 11:49 ----------

Macie może dojście do systemu mocowania bagażu w dobrej cenie?

W aso sobie życzą:

- 2x 330 zł za szyny mocujące;

- 100 zł za komplet mocowań;

- docisk z siatką 300zł;

- docisk sztywny aluminiowy 765zł;

K...a masakra jakaś:facepalm: Prawie 2k!

---------- Post dopisany 17-12-2012 at 22:29 ---------- Poprzedni post napisany 13-12-2012 at 13:47 ----------

Kilka fotek z ostatniej wizyty w kreatorze:

http://i744.photobucket.com/albums/xx88/milart11/A4%20B8/DSC00095_zps04f9e974.jpg

http://i744.photobucket.com/albums/xx88/milart11/A4%20B8/DSC00099_zps58fc3e2a.jpg

http://i744.photobucket.com/albums/xx88/milart11/A4%20B8/DSC00097_zps01b46e3d.jpg

http://i744.photobucket.com/albums/xx88/milart11/A4%20B8/DSC00096_zps08fd1da0.jpg

Następne będą już z nowymi światłami:banan:

Opublikowano

Co do szyn to napisz do kolegi dobry1 :wink: on da ci namiary do gostka co taką A4 rozbierał w której były szyny itd.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki. Zapytam się.

Opublikowano

No i co tsm wymodziles z ta moca udalo sie cos podniesc ?