rahzel1512 Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam wszystkich mam problem z audi a4 b5 1.9 tdi afn ponieważ auto nie ma zbytnio mocy więc tak jechałem nim i czułem że robi się coraz słabsze z 110 km robiło się 50 km , auto słabo się rozpędza maks szybkość to ok 110 km/h do tej prędkości jakoś przyśpiesza a dalej stoi . nie ma zadnego notlauf czy coś patrzałem na sztangę turbiny, chodzi lekko ,nie wiem czy dobrze sprawdzałem ale 2 osoba dodawała gazu a ja patrzałem na sztangę a ona się nie rusza nic -może wina zaworu n75 ?,podłączyłem Vaga i pokazuje takie błędy 17978 Moduł sterujący zablokowany brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY 575 Ciśnienie w przewodzie dolotowym różnica dorególowania - BŁĄD SPORADYCZNY 553 Przepływomierz masowy powietrza-G70 przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY czyściłem także przepływomierz nic nie dało odłączyłem kabel od niego i jest trochę gorzej bardziej dymi aha jeszcze jest czasem taki problem że jak chce odpalić to 3-4 razy muszę odpalać gdyż odpali niby a po 2 sekundach zgaśnie i tak w kółko aż zachwyci .
piotrsob1 Opublikowano 13 Lipca 2012 Opublikowano 13 Lipca 2012 Zrób logi, opis w dziale diagnostyka, jak gaśnie po dwóch sekundach to wygląda na problem z immobilizerem, immo nie widzi transpondera w kluczyku.
rahzel1512 Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Opublikowano 14 Lipca 2012 a jakie objawy uszkodzonego n75 bądź przepływomierza ?? pamiętam że sie jakąś diodę na próbę podłączało tylko jaką i pod jaki nr
piotrsob1 Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 Objawy są takie że nie chce jechać .............. Jak nie masz dostępu do VAG-a to możesz przejżeć kabelki w komorze silnika, ich złącza, i ewentualnie podmieniać po kolei graty z jakiegoś bliźniaka, ale bez gwarancji sukces Acha doczytałem że VAG jest, zrób logi i wrzuć w dziale diagnostyka.
rahzel1512 Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Opublikowano 15 Lipca 2012 jakie powinny być prawidłowe wartości np ciśnienia turbiny ,ilości przepływanego powietrza itd proszę o wszystkie informacje ;
Sztomel Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Dla Twojego silnika wartość rzeczywista ciśnienia doładowania turbo powinna oscylować w granicach 1948 mbar już od około 1800 obrotów silnika (na 3 biegu z pedałem gazu wciśniętym do oporu w trakcie logowania dynamicznego i trzymać tę wartość prawie do samego końca logu) a wartość rzeczywista masy zasysanego powietrza powyżej 850 mg/skok a przy wysokich obrotach powinna się zrównać i spaść lekko poniżej tej wartości. Dawka paliwa powinna być wyższa niż ta obliczona na podstawie ograniczenia momentu obrotowego. Zrób logi, wklej je i będzie wszystko widać jak na dłoni.
Sztomel Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Objawy są takie że nie chce jechać ............... 1 słysze ,ja u siebie odłaczam i jezdzie normalnie. Normalnie ? Wklej logi - będzie widać czy jedzie normalnie.
Rekomendowane odpowiedzi