Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spada doładowanie wraz z obrotami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmysla, cyfry sa z seryjnego AJL-a

U mnie jest to samo

Opublikowano
  • Autor

dlatego się dziwie, naogladaem się roznych logow od AJLow i były podobne a nawet ciut większe miały czasy

AEB owszem ma mniejsze czasy ale to 30KM mniej i 0.3b mniej w doładowaniu

Opublikowano
Zmysla, cyfry sa z seryjnego AJL-a

U mnie jest to samo

Sam zmyślasz :)

Devastation , Łukasz13-proponuje dobrze przeglądnąć loga , zanim wygłosicie znów herezje :) wtryski nie są na granicy ale są na powyższym logu bez mbc zapętlone bez dyskusyjnie.

Opublikowano
  • Autor

gregor powiedz, czy odnosisz swoje zdanie do jakiegoś innego seryjnego auta 1.8T 180KM ? i porownujac mówisz ze jest nie do końca tak jak być powinno?

Opublikowano

Nic takiego nie powiedziałem , próbuje uświadomić kolegom że piszą nieprawdę odnosnie zapętlenie (100% otwarcia wtrysku i lania paliwa jak popadnie) , nie piszę że Twoj ajl jest zepsuty. Natomiast co do doładowania to jeszcze raz napiszę - była mowa kilka postów wcześniej o fabrycznym doladowaniu i przeplywie dla AEB - Boost 0.5-0.6bara , górą 0.3-0.35bara , przeplyw 120-130g/s w zależnosci od czynników atmosferycznych i wysokości n.p.m.

Co do AJL to wartości doladowania są fabrycznie wyższe srednio o 0.3bara w stosunku do AEB , a przeplyw zawiera się w przedziale 145-150g/s dla typowej 180ki to wszystko w zasadzie. Ajl ma te same piczki co aeb, ktore maja znikomą wydajność i pracują na zapętleniu , niestety , producent nie zostawił tutaj wielkiego zapasu i kazda odchyłka o kilka % na plus (nawet fabrycznie dopuszczalna) powoduje maksymalne otwarcie szpryc.

To w sumie wszystko, możesz latać tak jak jest i finał. Jesli masz lpg to można to obejść odpowiednim strojeniem i wtedy nigdy nie będzie juz zapętlenia na lpg.

edit

Aha jeszcze jedno - czy logi robiles na pb i kasowales przed robieniem loga błędy ? jesli masz gaz i jesli po skasowaniu bledow auto jedzie lepiej na pb to zrob jeszcze raz loga 002+007+008 ew 002+007+006, mozliwe ze jesli masz gaz , jest on niewystrojony i rozjezdza mape paliwa w komputerze pb przez to wtryski masz zapetlone , a mozliwe ze będą normalnie pracowac (dalej na granicy, ale juz bez zapetlenia). jesli tak by bylo to wtedy tak jak mówie trzeba odpowiednio zestroic lpg i będzie petarda na pb i lpg.

Opublikowano
  • Autor

gregor o takie sprostowanie mi chodzilo bo myslalem ze trochę uważasz ze to sa zle wartości dla AJLa - a on tak ma po prostu

LPG jeszcze nie mam dopiero jutro jade na montaż wiec w ogole zobaczymy jak to będzie, gaziarze sa sredni u mnie w miescie ale może będę miał farta i dobrze to wystroją

---------- Post dopisany 19-08-2013 at 19:28 ---------- Poprzedni post napisany 18-08-2013 at 22:45 ----------

auto zagazowane

dostało STAGa Qboxa, AC R01 czerwony i wtryski HANA 2001 Zielone (niebieskie podobno zalewały) ale auto śmiga jak miło, odczucia są pozytywne, za parę dni zrobię logi to zobaczę jaka jest różnica na przepływce i czy jest dużo mniej jak na benzynie

---------- Post dopisany 20-08-2013 at 21:08 ---------- Poprzedni post napisany 19-08-2013 at 19:28 ----------

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM logi na LPG

Opublikowano

wrzuc loga z sonda

Opublikowano
  • Autor

potem zrobie, na razie mam problem bo srednie spalanie to 17 L - tylko po miescie czeste stanie w korkach, ale tez auto pobiera benzynę, ze 4-5 litrow /100km (przynajmniej tak pokazuje wskaźnik, czy to możliwe ze on myśli ze benzyna jest spalana a w rzeczywistości może tak nie być?)

jutro z ranca biegiem na dalsze regulacje

---------- Post dopisany at 19:31 ---------- Poprzedni post napisany at 18:55 ----------

dodatkowo wtryski od gazu syczą zaraz po zgaszeniu auta... chyba nie powinno tak być?

Opublikowano

masz nieszczelnosci , niewystrojone lpg, a pb ubywa bo masz go za malo w zbiorniku dolej pb za 60-80zl i wskaznik powinien nie spadać , bo on sobie oblicza ile teoretycznie by wzial pb i przez to Ci spada, jak zatankujesz za wiecej , to pomoże.

Opublikowano
masz nieszczelnosci , niewystrojone lpg, a pb ubywa bo masz go za malo w zbiorniku dolej pb za 60-80zl i wskaznik powinien nie spadać , bo on sobie oblicza ile teoretycznie by wzial pb i przez to Ci spada, jak zatankujesz za wiecej , to pomoże.

W b5 nie spada samoczynnie wskaznik

Opublikowano
  • Autor

O tym wskaźniku pb gazownik to samo mi powiedział,teraz jestem na wyjeździe 150km w 1 stronę, pb ubyło poniżej zera a pompa paliwa nie wyje więc może jednak przeklamuje licznik

---------- Post dopisany at 16:00 ---------- Poprzedni post napisany at 14:13 ----------

Wskaźnik swoje, a gdy wchodzę w grupę 17 na vagu czyli w licznik, kanał 002 pozycja druga, to wciąż pokazuje że mam 7-8l w baku więc sam wskaźnik jest powalony, co mnie w sumie uspokoiło

Opublikowano

no racja z tym w wskaznikiem problem ten trapi dopiero pozniejsze wersje a4.

w takim razie plywak/licznik , badz faktycznie wpiepsza pb , moze sie nia podpierac

Opublikowano
  • Autor

Nie podpiera u mnie, ale nie wiem czemu wskaźnik tak glupieje, według licznika mam totalne zero ze 2mm poniżej R poza skalą a mogę bez problemu przełączyć na benzynę i jeździć, i jak mówiłem pompa jeszcze nie wyje a zawsze zaczynała wyć jak miałem około 1/3 rezerwy czyli że 2 litry w całym baku,

Póki co 170km zrobione na baku lpg, w niedzielę powrót zobaczymy ile ujade na całym baku jeszcze po powrocie

Opublikowano

Zatankuj powyżej rezerwy, jak zapali sie rezerwa na fisie wskaźnik opada mimo wachy w baku, powyżej rezerwy jest ok.

Opublikowano

devastation piszę ze b5 ten temat nie dotyczy, moze pioteros ma jednak pecha i go dotyczy :) zeby się o tym przekonać prosty test mozna zrobić - pioteros - sprawdz ile paliwa pokazuje zegar , odlacz klemy na 1min , i sprawdz czy pokazuje to samo, jak jest wiecej , to jednak b5 też ma tą przypadłość o której pisałem na poczatku i trzeba zalać paliwa powyżej rezerwy najlepiej tak lekko ponad 1/3baku i wskazówka nie bedzie opadac sama.

Opublikowano

Jak nie dotyczy jak mam B5 i tak jest.

Opublikowano
  • Autor

W wolnej chwili odlacze kleme i zresetuje wszystko między innymi licznik zobaczę czy wskazówka wróci na położenie ciut powyżej rezerwy