Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak, światła, przeciwmgielnego, tylnego, lewego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy wymianie żarówek w lampie tylnej lewej (spalona od stopu) zobaczyłem ze nie działa mi światło przeciwmgielne lewe. Sprawdziłem żarówki i bezpieczniki ok, prąd dochodzi do światła przeciwmgielnego w prawej lampie, przycisk po włączeniu podświetla się. Dodam że swiatło wcześniej było.

Opublikowano

Uzupełnij profil, bo nie wiadomo o jakim aucie mowa.

Ważny jest rocznik (lift, przedlift) i to, czy masz przednie przeciwmgłowe.

Opublikowano
(..) zobaczyłem ze nie działa mi światło przeciwmgielne lewe. (..) prąd dochodzi do światła przeciwmgielnego w prawej lampie (..)

A dochodzi do lewej?

Opublikowano

Z tego, co kojarzę, światło przeciwmgielne było tylko w lewej lampie (chyba, że anglik). Jeżeli masz ori hak, sprawdź mikrostyk w gnieździe przyczepy, realizuje on funkcję odłączania światła przeciwmgielnego w samochodzie, jak jest podłączona przyczepa, często jest on przyczyną takich problemów.

Opublikowano

Napięcie kiedyś miałem w obu lampach teraz jest tylko w prawej. Hak mam, ale raczej nie oryginalny. Gdzie jest dokładnie ten mikrostyk w gnieździe przyczepy ?

Opublikowano
Z tego, co kojarzę, światło przeciwmgielne było tylko w lewej lampie (chyba, że anglik). Jeżeli masz ori hak, sprawdź mikrostyk w gnieździe przyczepy, realizuje on funkcję odłączania światła przeciwmgielnego w samochodzie, jak jest podłączona przyczepa, często jest on przyczyną takich problemów.

Ale powinien odłączyć oba wtedy. A anglik czy nie anglik napięcie normalnie powinno być po obu stronach z tym, że po prawej nie ma zarówki i lampa jest zaślepiona.

Opublikowano

Ale powinien odłączyć oba wtedy. A anglik czy nie anglik napięcie normalnie powinno być po obu stronach z tym, że po prawej nie ma zarówki i lampa jest zaślepiona.

Ejjjj właśnie zauważyłem że nie mam z prawej strony przeciwmgielnego :shock3: Otwór na żarówkę w lampie niby jest ale jest taki "spłaszczony" tak że nie da się tam żarówki włożyć :doh: Trzeba będzie to zaraz naprawić :kox:

Opublikowano
Co robić ?

Sprawdzić czemu nie idzie napięcie do lampy :decayed:

beztytuufqh.png

Opublikowano

Ale dokładnie gdzie to jest i jak wygląda ?

Zlokalizowałem to złącze, ale nie mam miernika aby je sprawdzić.

Opublikowano

Zrób sobie miernik z żaróweczki 12v :cicho: Masę (-) podpinasz pod gdziekolwiek a plusikiem robisz testy, sprawdź sobie go najpierw na czymś innym (lampa, aku) czy działa jak powinno a potem pobaw się w sprawdzanie czy świeci wł/wył światła. Skoro działało a przestało i mówisz że napięcie nie dochodzi (teraz się jeszcze upewnij) to znaczy tylko tyle że gdzieś musi sp***dalać :wink: kabel, styk, kostka - poszukaj :naughty:

Opublikowano

Dziwna sprawa, dziś sprawdziłem światła i okazało się że światło przecuwmgielne działa ??????