hart6 Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam serdecznie. Mam problem w moim audi (2002r TDI) , a mianowicie nie działa mi klima. Wstawili mi nową sprężarkę, osuszacz i czujnik ciśnienia no i oczywiście nabili. Jednak klima nie działa, nie załącza się sprężarka. W warsztacie powiedzieli mi, że jeszcze muszę wymienić silniczek klap nawiewu bo wyskakuje im bład - 00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113) - 09-00 Adaptation Limit Surpassed i nie można go usunąć. Czy ten silniczek ma wpływ na załączenie się sprężarki i działanie klimatyzacji. Proszę o podpowiedzi co jeszcze można zrobić. Proszę o podpowiedż gdzie znajduje się przekaźnik klimatyzacji?
zbojna Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Szukaj na forum, bylo gdzies ladnie opisnae gdzie sie znajduja i jak je zreanimowac
Danek75 Opublikowano 16 Lipca 2012 Opublikowano 16 Lipca 2012 Sprawdź czy czasem nie zapomnieli wpiąć kostki zasilającej przy sprężarce. Weź kawał kabla i z PLUSa AKU pociągnij bezpośrednio do wtyczki sprężarki i zobacz czy zaskoczy (na odpalonym silniku oczywiście). A błąd klapy nie przeszkadza w załączaniu się klimatyzacji.
hart6 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Opublikowano 16 Lipca 2012 Dzięki za podpowiedź, jutro zabieram się za sprawdzenie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi