artagu Opublikowano 17 Lipca 2012 Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam. Miałem problem z wiązką przewodów od bezpieczników do wyłączników świateł i ogrzewania tylnej szyby. Udało mi się z tym uporać ale po zmontowaniu wszystkiego w całość i podłączeniu licznika , w chwilę po zapaleniu silnika zapala się komunikat o ciśnieniu oleju (wyświetla się czerwony symbol). Podejrzewam że to też przyczyna kabli ale jak to znaleźć. Jaki kolor kabla , ew który styk w liczniku i czy jest to tylko podanie do styku + lub -. Mój samochód to Audi Avant 1,9 TDI z 1997r ---------- Post dopisany at 13:32 ---------- Poprzedni post napisany at 00:03 ---------- Pomocy ---------- Post dopisany at 14:42 ---------- Poprzedni post napisany at 13:32 ---------- Zauważyłem jeszcze , że nie wyświetla ilości kilometrów
jihaad Opublikowano 17 Lipca 2012 Opublikowano 17 Lipca 2012 po zapaleniu silnika zapala się komunikat o ciśnieniu oleju (wyświetla się czerwony symbol). [...] Jaki kolor kabla, ew. który styk w liczniku Rozpiskę pinów tu powinieneś znaleźć: http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b5-efekt-wymiany-licznika-fis-6227/ Zauważyłem jeszcze , że nie wyświetla ilości kilometrów Pewnie spalona żarówka podświetlenia.
artagu Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Opublikowano 18 Lipca 2012 Spalona żarówka zgadzała się. Z pozostałym problemem samochód poszedł do elektryka.
Rekomendowane odpowiedzi