barca_fc Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 Witam Wymienialem pompe hamulcowa i zauważylem ze ubywa plynu pomiedzy pompa a zbiorniczkiem, podmienilem gume z starej pompy i dalej wycieka, znacie jakis sposob zeby temu zapobiec??
Dev Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 musisz kupic nowe gumki a te tylko z nowym zbiorniczkiem...
barca_fc Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Opublikowano 23 Lipca 2012 No tak z tym że zamienników ponoć nie ma a orginał ok 200 zł kosztuje :/
olej07 Opublikowano 23 Lipca 2012 Opublikowano 23 Lipca 2012 Mam pytanie , ponieważ kupiłem auto z niemiec konkretnie audi a4 b5 1995 i chciałbym się dowiedzieć czy można w jakiś sposób wymienić płyn hamulcowy samemu czy tylko u mechanika ? Nie chciałbym bym dolewać bo pewien koleś mi powiedział , że nie wolno dolewać jak się nie jest pewnym jaki był poprzedni rodzaj płynu żeby nie mieszać. Proszę o pomoc
Dev Opublikowano 23 Lipca 2012 Opublikowano 23 Lipca 2012 Wyciagnij wklad ze zbiorniczka wyciagnij strzykawka plyn i zalej nowym potem przepompuj przez kazdy zacisk i z glowy
Rekomendowane odpowiedzi