tony84 Opublikowano 21 Lipca 2012 Opublikowano 21 Lipca 2012 witam. mam problem z odpaleniem mojej a6 2.7BiT. wygląda to tak, jak silnik jest zimny pali bez najmniejszego problemu, auto jedzie normalnie, silnik normalnie pracuje, nic złego się nie dzieje. po zgaszeniu jak jest rozgrzany nie chce odpalić, rozrusznik kręci, pompa paliwo podaje a silnik i tak nie odpala. gdy postoi jakiś czas to odpali, ale najpierw łapie jakieś niskie obroty po chwili obroty same rosną i silnik sam gaśnie. gdy znów postoi dłuższy czas to odpali. byłem u mechanika, podpinali komputer (jakiś uniwersalny) i żadnych błędów nie ma. mechanik stwierdził, iż może to być czujnik położenia wału korbowego, ale to są jego domysły. ma ktoś pomysł co to może być??
syczylyjczyk Opublikowano 21 Lipca 2012 Opublikowano 21 Lipca 2012 Witam.Odłącz przewody od czujnika temperatury ,gdy jest gorący
baraka Opublikowano 21 Lipca 2012 Opublikowano 21 Lipca 2012 Jakim programem cie podłaczali ??.Jak jakims przestarzałym vagiem 4.9 to można to sobie w doope wsadzic głeboko.Poszedłem na konkretny program i wyswietliło mi błędy jakich ten zafajdany nawet najnowszy vag nigdy nie pokazał.3 lata jezdzilem z błedami spalania stukowego i dopiero ten inny progs mi je pokazal.Także chrzanic vaga i inne wynalazki.Oczywiscie progs najnowszy z aktualizacja z kwietnia.Radze omijać vagi z daleka jesli chodzi o audi
domjenick Opublikowano 21 Lipca 2012 Opublikowano 21 Lipca 2012 mechanik stwierdził, iż może to być czujnik położenia wału korbowego,jeśli by tak było-na pewno był by błąd w sterowniku silnika i gasł by bez względu na temperaturę, silnik-jeśli czujnik pada-to sobie nie "wybiera okoliczności" podjedz na spota w okolicy i podepnij VAGa, a nie jakieś uniwersalne ustrojstwo:wink4:napisz, czy auto ma gaz, bo też nie wiemy ---------- Post dopisany at 17:25 ---------- Poprzedni post napisany at 17:21 ---------- Jakim programem cie podłaczali ??.Jak jakims przestarzałym vagiem 4.9 to można to sobie w doope wsadzic głeboko.Poszedłem na konkretny program i wyswietliło mi błędy jakich ten zafajdany nawet najnowszy vag nigdy nie pokazał.3 lata jezdzilem z błedami spalania stukowego i dopiero ten inny progs mi je pokazal.Także chrzanic vaga i inne wynalazki.Oczywiscie progs najnowszy z aktualizacja z kwietnia.Radze omijać vagi z daleka jesli chodzi o audio czym ty piszesz-skanuje swoje auta i auta znajomych (VW,Audi,Skody) od dobrych paru lat i nigdy nie miałem problemów z vagiem, a już na pewno z odczytem błędów---------- Post dopisany at 17:49 ---------- Poprzedni post napisany at 17:25 ---------- .3 lata jezdzilem z błedami spalania stukowego i dopiero ten inny progs mi je pokazal to napisz jeszcze, co to za specjalny program, który pokazuje, jak długo błąd występuje w sterowniku
tony84 Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Opublikowano 21 Lipca 2012 tak, auto ma gaz, ale to nie wina gazu. próbowałem jeździć tylko na benzynie, żeby wykluczyć gaz i było tak samo. co mnie jeszcze zastanawia to fakt, iż nie dzieje się tak za każdym razem. zdarza się to co kilka, kilkanaście dni. z początku raz na kilka miesięcy a teraz coraz częściej, ale i tak nie za każdym razem.
Martinor Opublikowano 21 Lipca 2012 Opublikowano 21 Lipca 2012 Moich dwóch kolegów miało identyczną przypadłość w audi s3 i s6 i właśnie powodem był właśnie czujnik położenia wału korbowego....
domjenick Opublikowano 21 Lipca 2012 Opublikowano 21 Lipca 2012 , iż nie dzieje się tak za każdym razem. zdarza się to co kilka, kilkanaście dni. z początku raz na kilka miesięcy a teraz coraz częściej, ale i tak nie za każdym razem.ja miałem tak w B6-błąd 16706, zapalona kontrolka EPC i gasnący silnik, podepnij vaga-jeśli to czujnik, vag pokaże błąd,
Fr0styyy. Opublikowano 21 Lipca 2012 Opublikowano 21 Lipca 2012 Mi się wydaję, że to G28 U mnie jak się zaczął sypać to długo kręcił jak silnik był rozgrzany, ale w końcu odpalał. Po jakimś czasie już wcale nie chciał odpalać ;D
Rekomendowane odpowiedzi