Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana na większe tarcze przy 15 calach felg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a jeśli nie chcesz wymieniać zimówek to wsadź tarcze nacinane i wiercone + kloo0cki jakies bardziej sportowe i juz 15 zima może wtedy zostać,

a jeśli chcesz wymienić na 322 tarcze to musisz razem z jarzmami i zaciskami z tego co sie orientuje a nie tak jak wyżej pisał ktoś ze te same są

wiesz w ogole o czym piszesz?

Opublikowano
a jeśli nie chcesz wymieniać zimówek to wsadź tarcze nacinane i wiercone + kloo0cki jakies bardziej sportowe i juz 15 zima może wtedy zostać,

a jeśli chcesz wymienić na 322 tarcze to musisz razem z jarzmami i zaciskami z tego co sie orientuje a nie tak jak wyżej pisał ktoś ze te same są

poczytaj jeszcze i wróć:wink:

Opublikowano

No co Wy :decayed: koleś chce sobie posta nabić, szkoda że najpierw się nie dokształci :wink: i aby nie było OT to na 312mm bez problemu wchodzi felga 16" :naughty:

Opublikowano

Czy w AUDI A6 1.9 TDI 130KM 2003 siedzą tarcze 288/25 ? Czy zaciski z jażmami wejdą do majego hebla ? Mam obecnie 280.

Opublikowano

A6 po lifcie ma alu zwrotnicę i tam jest inny rozstaw śrub na jarzmie, jak dobrze pamiętam to 144 albo 145 a Ty potrzebujesz na 94 :wink:

Opublikowano

Dzięki.

Opublikowano
Opublikowano

Może coś na giełdzie w Gliwicach by się znalazło. Szkoda mi tylko pół niedzieli stracić. Dewastation miał jeszcze coś poszukać u siebie, ale cóś się nie odzywa.

Opublikowano

Na giełdzie na 100% nic nie znajdziesz a jak już to w chorych cenach. Też miałem jeszcze ostatnio zestaw ale poszedł. Artur sprzedaje za 240zł ze swojego parcha i to są dwie dobre oferty, za mniejsze pieniądze raczej nie znajdziesz :wink: Jak coś to pisz na PW

---------- Post dopisany at 15:06 ---------- Poprzedni post napisany at 15:05 ----------

może coś poradzę w temacie

Opublikowano

Nie chodzi mi o taniej, wolę dołożyć do czegoś dobrego, pewnego. To w końcu hamulce, moje być albo nie być. Za tarcze i klocki wyjdzie z tysiąc, na zaciskach nie będę dziadować. Ale nowe odpadają. Jak coś masz to daj na PW.

Opublikowano
Może coś na giełdzie w Gliwicach by się znalazło. Szkoda mi tylko pół niedzieli stracić. Dewastation miał jeszcze coś poszukać u siebie, ale cóś się nie odzywa.

co dokładnie potrzebujesz ?

przez nieuwagę wykasowałem całą zawartość poczty i d...a

Opublikowano

Zaciski z jażmami pod tarcze 288/25 na przód, tarcze przód i tył Zimmermany i klocki Ferodo DSP komplet.

Opublikowano

zaciski z jarzmami wez od Arturoo, ma w dobrej cenie

reszte załatwie Ci po niedzieli

Opublikowano

a nie 312 :naughty: jak już zmieniasz to zmieniaj na 312 bez sensu na 288

Opublikowano

Felusie bym musiał zmienić a takie ładne zimówki jeszcze mam. Poza tym przód będzie lala, ale tył jest skomplikowany i musiałby zostać w oryginale. Potem przy hamowaniu tył mnie wyprzedzi.

Opublikowano

nic takiego nie bedzie miało miejsca

Opublikowano

Żonka sie pyta, co taki zamyslony jestem. Muszę przetrawić sprawę opon.

---------- Post dopisany at 16:27 ---------- Poprzedni post napisany at 15:58 ----------

Zostanę przy tych 288/25. Koszty rosną a jeszce sprzęgło kompletne do wymiane i parę drobiazgów. Przy tym co mam teraz, to pewnie będzie i tak ok. Dewastation, daj info co i za ile.

Opublikowano

To nie wymieniaj teraz, ogarnij auto i wymień jak kasa będzie :wink:

Opublikowano

Robie głównie trasy po 500 km i na ogół hamulce nawet się nie zagrzeją. Obecnie mam klocki trw a tarcze jekieś no name (miały być TRW ale mechanik przciął w h...) i czuję lekkie wibracje, dlatego nie chcę czekać. Mój styl jazdy to ekonomia. Wierz mi, zrobiłem na tym zestawie z 35 tyś, a klocki może w połowie zużyte. Kwestia utrzymywania odstępu za poprzedzającym autem. Myślę, że przez dwie większe tarcze pakować kolejny setki w felgi i opony nie ma sensu. Ja z moim stylem jazdy tego nie odczuję. Poza tym moje autko już leciwe, nie długo będze trzeba się rozglądać za innym. Myślę, że dla dobrego samopoczucia te 288 Zimmermany i Ferodo DS jak dla mnie wystarczy. Wnioskuję tak po przejechaniu już 200 tyś km na fabrycznym zestawieniu.

Opublikowano

No to kup tylko dobre tarcze i klocki, szkoda kasy ładować skoro i tak masz zamiar sprzedać, masz wentylowane czy nie? Jak pełne no to zawsze ma to sens a jak wentylowane to tych 8mm nie odczujesz :wink: