michalb1987 Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam! nie wiem czy pisze ten post w prawidłowym dziale ale potrzebuje pomocy na temat reflektorów bez xenonów a ja znalazłem duzo o ksenonach. Mam zwykle lampy i teraz zamontowałam przetwornice KOITO i palnik d4s myslalem że wcześniej jak miałem hidy to świeciła mi jedna lampa bardziej na niebiesko a druga bardziej na żółto teraz po montażu Koito jest to samo i nie wiem co może być tego przyczyną??? Czy można w jakiś sposób wyczyścić soczewke i odbłyśnik bez rozbierania lampy? Czy da sie to naprawić? a tu zdjecie jak to świeci xenon 2012-07-26 21.47.05....jpg | michalb1987 | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl Bardzo o pomoc bo męczę sie z tymi lampami już z 2 miesiące i dalej słabo mi świecą :/
A4_Dominik_WAW Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Weź wrzuć prawą na lewą lampę i zobaczysz czy też świeci na żółto, bo może różnica wynika gdzieś z instalacji a nie tylko z soczewki. Hmmm bo skoro na hidach też była różnica to właśnie są tylko dwie opcje albo instalacja albo soczewka lub odblaśnik ...
michalb1987 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Opublikowano 26 Lipca 2012 jutro wyjme i spróbuje ale właśnie nie wiem co mogłoby być nie tak na instalacji skoro lampa swieci? ---------- Post dopisany at 00:06 ---------- Poprzedni post napisany at 00:01 ---------- aha i czytałem twój post na temat matowienia lamp i zastanawiam sie czy sie za to nie wezmę odrazu bym wyczyścił klosze i soczewki tylko przeraża mnie demontaż klosza lampy już jedne rozbrajałem :/
Rekomendowane odpowiedzi