bober882 Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 Witam!!! Przeglądałem forum i spotkałem się z różnymi problemami licznika w Audi A4 z 2000 roku (1/2 Fis). Problemy te dotyczą błędnych wskazań bądź zaniku reakcji wskazówek. Ja jednakże mam następujący problem z którym może już ktoś się spotkał i jest w stanie mi pomóc. Problem wygląda następująco: Wskaźnik poziomu paliwa i temperatury silnika drga po odpaleniu auta , na zapłonie poziom paliwa jest ok jednakże wskaźnik temperatury jedynie podnosi się o kilka stopni (65 stopni). Początkowo oba wskaźniki wariowały, drgały jak chciały jednakże wysłałem licznik do naprawy (koszt 300 zł). Gość stwierdził iż ścieżki w liczniku są zniszczone i je naprawił co przyniosło skutek w tym iż na zapłonie poziom paliwa pokazuje ok a wskaźnik temperatury nadal wariuje Po odpaleniu autka,bądź zapaleniu świateł, bądź włączeniu kierunkowskazów wskazówki "latają" w każdą stronę Elektryk twierdzi iż licznik naprawił i problem leży poza nim. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?? i jest mi w stanie pomóc?? Pozdrawiam ---------- Post dopisany 31-07-2012 at 09:48 ---------- Poprzedni post napisany 29-07-2012 at 18:21 ---------- Drodzy Klubowicze czy nikt się nie spotkał z takim przypadkiem???
flex78 Opublikowano 31 Lipca 2012 Opublikowano 31 Lipca 2012 Małem podobnie jak opisujesz (tylko z temperaturą), potem wskazówki zaczęły latać jak szalone. Te liczniki typu JEAGER maja to do siebie ,że padają w nich procesory i efektem są tego typu rzeczy. Drogi ten twój magik od liczników. Proponuję kupić inny licznik.
Rekomendowane odpowiedzi