djzak Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 moze ktos mi napisac krok po kroku co trzeba robic by zobaczyc vagiem czy egr otwiera i zamyka poprawnie? jakie sa tam wartosci itd?
yaboo Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 01 silnik=> 04 nastawy podstawowe=> grupa 003 ostatnie okienko pokazuje cykl pracy zaworu EGR wartości będą się zmieniać w %
djzak Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 okey zobacze dzis i napisze te wartosci.. egr on 0.0 procent egr off 100.06 procent maf miedzy 160-290 mam 341 -401 ogolem oco mi chodzi ..: zlikwidowalem wszystkie wycieki powietrza przewodowe i mialem peknieta rurke kolektor wydechowy a egr uszczelnilem to i auto sie delkiatnie zesralo z moca ..jedzie ale to nie to..a jak zaslepielm przewodzik idacy do egr auto zaczelo jechac pelna moca..;/...dlatego myslalem ze to egr ale wychodzi na to ze nie macie jakis pomysl co to moze jeszcze byc?
hager84 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 u mnie objawem uszkodzonego egr był brak mocy i na jałowym max 3000 obr/min
djzak Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 hmm no to co wtedy bede mial lekko zesrany czujnik doladowania albo jakis inny? czy moze katalizator przypchany i sie lekko dusi? probleemem tego zachowania byl czujnik wychodzacy z turbo do dolu samochodu..byl przerwany kabel..
Rekomendowane odpowiedzi