wookash Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Koledzy proszę o pomoc Po zmianie RNS-d na RNS-e pojawił się problem ze zmieniarką . Koleś co mi zakładał rns-e stwierdził że nie będzie ona działać i wogóle mi jej nie podłączył. Podobno musi mieć inny numer kat. (ja mam z końcówką C) Czytając niektóre posty na forum niektórzy twierdzą że powinna działać bez zarzutu. Nie wiem teraz gdzie szukać przyczyny. Jednocześnie podłączyłem zmieniarkę wg schematu : No i niestety dalej nie działa. Może coś jest pomylone w tym schemacie??? Zauważyłem że nie ma gdzie podłączyć pinu 18 z RNS-d (złącze I 20 stykowe - T20d) do RNS-e (złącze B-12-stykowe- T12n) Dodatkowo jak rozłącze pin 2 (złącze B-12-stykowe- T12n) z pinem 10 (złącze I 20 stykowe - T20d) i przyłoże (pin 10) do obudowy (masa) to: - zmieniara ma zasilanie (diody świecą) - słychać mechanizm zmiany płyt - widzi ją RNS-e - widać na ekranie CD1......CD6 (ale nieaktywne, szare) - nie można włączyć żadnej z płyt CD Co robić w tej sytuacji ???
turzol Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 zmieniarka 8E0 035 111 B/C jest pod RNS-D zmieniarka 8E0 035 111 D jest pod RNS-E
wookash Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 dzięki za podpowiedź! To pewne ?? bo co niektórzy piszą tu że z konćowką C powinna działać.
turzol Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Nie mam RNS-E więc się nie wypowiem dokładnie. Podałem nr zmieniarek z ETKI i tam wyraźnie rozdzielone są zmieniarki na obsługujące RNS-D i RNS-E.
wookash Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 a znasz kogoś to to przetestował ?? bo nie chce niepotrzebnie nowej zmieniary kupować
Rekomendowane odpowiedzi