Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skrzypiace zawiasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem chodzi o skrzypiace zawiasy w dzwiach probowalem to przesmarowac juz chyba wszystkim od oleju sam plynu hamulcowego po wd 40 ktore jeszxze pogorszylo ten nie znosny zgrzyt tak w jakims zlomie ma ktos moze jakis pomysl czym i jak to przesmarowac co tak skrzypi smarowalem tez gestym smarem te 3tulejki tez nic nie pomoglo prosze o pomoc

Opublikowano

Smar sylikonowy :)

Opublikowano

Czy to jest smar w sztyfcie czy jakis w spreju bo takim gestym tez probowalem a nie dochodzi do kiejsca gdzie skrzypi

Opublikowano

Taki spray jak WD40.

Opublikowano
Witam mam problem chodzi o skrzypiace zawiasy w dzwiach probowalem to przesmarowac juz chyba wszystkim od oleju sam plynu hamulcowego po wd 40 ktore jeszxze pogorszylo ten nie znosny zgrzyt tak w jakims zlomie ma ktos moze jakis pomysl czym i jak to przesmarowac co tak skrzypi smarowalem tez gestym smarem te 3tulejki tez nic nie pomoglo prosze o pomoc

Do zawiasu wszedł Ci piasek i stąd te zgrzyty. Spróbuj to zmyć odtłuszczaczem, a nastepnie napsikaj tzw. białego smaru (PTFE) - u mnie pomogła taka operacja. Warto też raz na parę miesięcy psikać właśnie tym smarem.

Opublikowano

Może to nie zawias ale ogranicznik? wg książki do paska albo b5 trzeba go co jakiś czas przesmarować smarem łt np do łożysk. U mnie pomogło