gawey Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 panowei mam taki problem jak sie auto nagrzeje saczy sie plyn z tego krocca gornego powrotnego tak jakbny bylo za duze cisnienie w zbiorniczku i puszczalo przez opaske a jak nie chcacy nie dokrecilem korka to nic sie nie saczylo i nie uciekalo bo nie bylo cisnienia w zbiorniczku i co panowie sadzicie
Góral65 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 ogólnie w układzie jest ciśnienie nie wielkie ale jest na początek dokręć opaskę jeśli węże będą twarde i dalej będzie wyrzucało w tym miejscu lub innym to może być początek końca uszczelki pod głowicą
gawey Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2012 leci tylko gdzie "czerwona strzalka " a mokre jest pozniej w niebieskich punktach gruby waz od chlodnicy jest goracy ale nie jest twardy ten maly gdzie wchodzi w krociec "czerwona strzalka " moze troche jest .... nie strasz ze uszczelke trzeba robic bo mam wyjazd do chorwacji niebawem <br /><br />
GreGoriO Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 korek ma zawór nadciśnieniowy utrzymujący odpowiednie ciśnienie w układzie chłodzenia, potrzebne to jest aby termostat miał odpowiednie parametry otwarcia.... awaria zaworu skutkuje w większości wylewaniem płynu.....możliwe że puściła opaska i dlatego sączy się płyn wężykiem ja proponowałbym podmienić korek na nowy i sprawdzenie czy objawy ustąpią...
Rekomendowane odpowiedzi