prezesik18 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ojciec ma paska B5 z AFN, sprawdzałem mu dziś ten kąt wtrysku i wychodziło 36-39, fuel temp 134. Dodam że auto dobrze odpala nawet w mrozy. Widziałem na necie jak się ustawia kąt wtrysku, zastanawiam się czy jak zrobię tak jak powinno być to czy coś się poprawi w pracy silnika.
danu44 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Ojciec ma paska B5 z AFN, sprawdzałem mu dziś ten kąt wtrysku i wychodziło 36-39, fuel temp 134. Dodam że auto dobrze odpala nawet w mrozy. Widziałem na necie jak się ustawia kąt wtrysku, zastanawiam się czy jak zrobię tak jak powinno być to czy coś się poprawi w pracy silnika. Jak znasz sie na tym i wiesz jak zrobic, to co za problem. Niech autko ma tak jak powinno byc... 40 jest troszke za mało, choc zapalac moze na tym dobrze. A patrzyles na TDI timing...? w ktorym miejscu jest żółta linia...?
prezesik18 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 żółta linia jest całkiem blisko niebieskiej.
danu44 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 żółta linia jest całkiem blisko niebieskiej. A nie dałbys rady wstawic screena... Bo masz dosc wysoką temperature. Chyba ze mowisz o tych jednostkach co sa w TDI timing A nie o temperaturze paliwa w MB GRUPA 007
prezesik18 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Mowa o tych jednostkach co są w tdi timing.
danu44 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Mowa o tych jednostkach co są w tdi timing. Ok... Bo juz sie przerazilam ze mowisz o tym..
prezesik18 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Postaram się dziś screena zrobić. Jedno co mnie zaniepokoiło to że jak miałem tdi timing włączony to na liczniku zapaliła się kontrolka od świec żarowych.
pawelone28 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 i tak ma być , jak najbardziej prawidłowo
Rekomendowane odpowiedzi