czeslaw82 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 jak w temacie, avant z malutkim przebiegiem, garażowany i prawie nieużytkowany gubi listwy. W tej chwili juz 3 drzwi odłażą. Jest jakiś ratunek?
Skalpel1986 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Witam Kolego! No u mnie podobny problem. Nowe tylko serwis a cena kosmos, prawie 6 stówek ;( Teraz z sobotę mam zamiar zabrać się za to. Najlepszym rozwiązaniem będzie klej do szyb, najlepiej szybko schnący i będzie na amen. Oczywiście najpierw zdjąć i oczyścić wszystko dokładnie Pozdrawiam!
rafal9119 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 miałem podobnie w mk4 a załatwiłem to klejem budowlanym taki jest specjalny na klejenie np.dwuteownika do sciany. jutro podam nazwe tego cuda.
Kowi87 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Tylko często pod tymi listwami jest korozja, jak przykleicie listwy na klej to po pewnym czasie rudy wyjdzie zza tej listwy:wink:
Kowi87 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Moze i ma, ale w listwie masz metal usztywniajacy który koroduje i daje sie we znaki na drzwiach:wink:
rafal9119 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 jak golf nie rdzewiał to i audi nie bedzie rdzewiec a przeciez golfa to w ekspresowym tempe ruda bierze
Kowi87 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 jak golf nie rdzewiał to i audi nie bedzie rdzewiec a przeciez golfa to w ekspresowym tempe ruda bierze zdemontuj progi to sie bardzo zdziwisz:wink: no chyba że auto 100% garażowane i czyszczone po każdej przejażdżce:wink:
rafal9119 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 ale co ze niby w audi???bym to zrobił ale i tak nic tam nie znajde. auto dopiero miesiac jest w polsce i rdzy nie posiada:grin:
Kowi87 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 tak i to stojacego pod chmurką i do tego z 99r:wink: usuwałem te dziadoskie listwy
rafal9119 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 a to niezle prawie jak golf 3 hehehe. a tak pozatym to koj jest garazowany i moze mu to nie grozi. lub juz jest:grin:
Skalpel1986 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 A ja dzisiaj się zabrałem z rana za listewki. Pozdejmowałem, metalową szynę wyrzuciłem, oczyszczone dokładnie, tak samo pod listwą na drzwiach i klejone na klej do szyb szybkoschnący Forcha. Co prawda 6 godzin wyjęte z życiorysu, ale ten spokój jak patrzę na autko i nie widzę odpadających listewek jest bezcenny A listwy w środku skorodowane jak diabli, ale na drzwiach poza jednym miejscem to gites malina, zero rdzy.
Rekomendowane odpowiedzi