tommy-cichy Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Koledzy mam do was pytanie, czy ktoś z was sprawdzał u siebie dawki pompowtryskiwaczy zaraz po wirusie? Dzisiaj tak z głupot podpiąłem vaga i się przeraziłem. Zanim pojechałem do Ecuproject moje wtryski mieściły się rzędu : od 0,12 na najlepszym i 0,30 na najgorszym wtrysku i spalenie na jałowym było 0,4l/h. Zaraz po wyjechaniu od ECUproject nie zrobiłem pomiarów. Dopiero dzisiaj po niespełna 4 miesiącach podpiąłem vaga i o to co zastałem: Uploaded with ImageShack.us Cały czas praktycznie przebywam w Niemczech i leję tutaj tylko na stacji ARAL gdzie stacja zajęła 1 miejsce co do jakości paliwa w Niemczech. W Polsce sporadycznie tankowałem może z 4 razy w ciągu tych 4 miesięcy i to na ORLENIE. Zauważył ktoś u siebie taką zmianę po zmianie oprogramowania? Trochę się podłamałem bo wcale go nie katowałem zawsze max 3 tyś obrotów, nigdy nie dopuszczam do rezerwy. Wcześniej od kupna tankowałem go na tych samych stacjach i zrobiłem 15 tyś i zero pogorszenie wtrysków a teraz po wirusie po 6 tysiącach taka kicha.................... Da radę tutaj jakieś ultradźwiękowe czyszczenie czy tylko regeneracja? ---------- Post dopisany at 19:47 ---------- Poprzedni post napisany at 18:53 ---------- Jakiś czas temu przeglądałem prawdopodobnie na tym forum ktoś zrobił instrukcję do zrobienia takiej prowizorycznej maszynki do czyszczenie wtrysków za pomocą środka liqui moly. Nie dolewał tego do paliwa tylko silnik pracował na samym tym środku, nie mogę tego znaleźć może mi to ktoś podesłać?
wrclaguna Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/all-czyszczenie-wtryskiwaczy-pompowtryskiwaczy-diesla-166546/index5.html
tommy-cichy Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Wczoraj wracałem z Niemiec tasą przez Czechy i nasze polskie góry. JEchałem w 4 osoby trochę załadowany. Postanowiłem że go będę butował przez całą drogę albo się wtrysk wyczyści albo pogorszy. Po powrocie zaraz vag i co moje oczy ujrzały: Uploaded with ImageShack.us Można teraz śmiało powiedzieć że dieselki nie lubią zamulania:) A co ciekawe często jeżdżę tą trasą i przy spokojnej jeździe jak starałem się oszczędne spalanie średnie 6,6 litra a przy wczorajszym butowaniu również 6,6 :)Ale teraz silnik znowu idzie jak marzenie:) Jedno mnie jeszcze tylko dziwi że przed wyjazdem do ECUPROJECT regulowałem sobie wyprzedzenie kąta i przy tym ustawieniu spalanie na postoju wynosiło 0,4 l/h a teraz jak widać na zdjęciu 0,8l. Zastanawiam się czy poprawiać... Chwilowo kąt skacze mi na 0,6-1.1... Jak u was to wygląda...wszystkie opinie mile widziane.
przemik Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Pokaz log 004 statyczny i dynamiczny.... z tymi korekcjami... tzn. wtryskiwaczami.... to mysle ze powinienes sobie wyszukac jakis inny problem... :-)
Rekomendowane odpowiedzi