Galec Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 W końcu po trzech latach udało mi się ogarnąć program w mojej "szczale" który był zwieńczeniem pierwszego etapu modyfikacji. Po zmianie turbiny na hybrydę K04 od Karambola montażu Tip-a, DP, zrobieniu przelotowego wydechy na końcowym dedykowanym Remusie auto wypluło 158,5 KM i 232 NM. Tak więc jak na 315 kkm przebiegu zacnie po odprawieniu kilku szamaństw wyszło 205,6 KM i 322 NM. Po przejażdżce muszę stwierdzić, że Robert odwalił kawał dobrej roboty, niestety jak to bywa przy takich modach wyszło, że trzeba ogarnąć temat cewek, oraz co gorsza sprzęgła bo się lubi minimalnie uślizgnąć . A tak to wygląda na wykresie. <br /><br /> w planach zmiana wtrysków na bardziej wydajne plus montaż FIMC-a i korekta softu.
domialex Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 a te fale to skad? ogolnie wynik ladny ale jak ci to ogarnia seryjny ICek? ile prob bylo na finalnym sofcie?
Galec Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2012 fale spowodowane prawdopodobnie cewkami po zmianie powinno być lepiej. Seryjny IC daje jakoś radę na chwilę obecną wyjęty lewy halogen i założone nadkole od s4 akurat w dzień strojenia było dość chłodno. Ale wiem, że w upalne dni pewnie będzie się grzał i ciął doładowanie. Prób było kilka za pierwszym razem było 208 KM ale strasznie walił po cylindrach dlatego został zdjęty boost i zmienione świece (już był straszny śmietnik z nich) po tych zabiegach wyszło to co widać. A i zapomniałem dodać, że strojony na 98. Na finalnym sofcie hamowany chyba 3 razy.
Galec Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2012 To jest hybryda od Karambola czyli K03 przerobiona przez niego na K04 jest rozwiercona muszla i włożony większy wirnik, tyle wiem. Generalnie chodziły różne opinie o turbinach od niego, że to już nie jest ta jakość co kiedyś. Zaryzykowałem jeżdżę na niej już drugi rok i jak na razie nie narzekam nic złego się nie dzieje zobaczymy jak to będzie teraz po zmianie softu kiedy turbina jest bardziej obciążona.
Rekomendowane odpowiedzi