Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spalanie po zawirusowaniu autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
nie ma sensu pisać ile komu pali, bo każdy mieszka w innym terenie, jedni mają prosty teren inni górzysty, temat był o tym czy spadło Wam spalanie.

U mnie tereny są górzyste i ja jak robię około 6L spalanie to jest sukces. Wcześniej było 6.5 minimum

To po co zakladałes temat?:grin:

Po to aby dowiedzieć się czy spalanie innym użytkownikom również spadło - jak ktoś robi stałe trasy to od razu widać, a nie po to aby temat szedł w inna stronę i pisać że mi pali 3 a mi 7. Ważne było o ile spadło spalanie. Pozdro

Opublikowano

A powiedzcie mi..

Miałem serie AFN,

Weszło turbo AWX + wtryski 0.230 i spalanie w trasie jak było przy 90km/h ok. 4,3L teraz mam 6L jak jade 120-130 to zjada prawie 7. Miasto 9L..

To normalne?

Program był pod to pisany, jest prawie 170km i 370nm.

To normalne spalanie przy wtryskach 0.230? Bo mi sie wydaje ze za dużo zjada paliwa..

Opublikowano

normalnie raczej. mi afn + t.awx + 216 zje wtrasie 6,5 miasto na krotkich dystansach 9 także chyba norma

Opublikowano

a miał palić mniej po programie :P i jakoś nikt nic nie wspomniał ze przy wymianie wtrysków zacznie wiecej palić :P ALe za to jedzie teraz

Opublikowano

albo moc albo ekonomia, z czegoś ona się w końcu musi brać :wink:

Opublikowano

Jak będziesz tym sie toczył to będzie mało paliło, ale korzystanie z mocy swoje spala, powyzej 120 leje jak z wiadra na krótkie przyspieszanie:decayed:

Opublikowano
a miał palić mniej po programie :P i jakoś nikt nic nie wspomniał ze przy wymianie wtrysków zacznie wiecej palić :P ALe za to jedzie teraz

po programie tak ale nie po wymianie zasilania paliwem i powietrzem:wink:

jak miałem seryjne graty i soft to palił tyle samo co seria ale zmiana pompek i turbo juz swoje zrobiła

Opublikowano

siedem i pol litra spala,na serii tez tyle lykal

Opublikowano

Piotrek costam nowego zrezał:naughty:

new upgrade 30.08.12

Opublikowano

Piotrek costam nowego zrezał:naughty:

new upgrade 30.08.12

wyciagnał szmate z dolotu:decayed:

Opublikowano
:naughty:
Opublikowano

doladowanie w gore okolo 200mb

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A mi jara litra więcej względem tego co było wcześniej. Auto to ahu +216 +soft około 130 ps.

Krótkie trasy (2-6 km), zakorkowane miasto i spalanie średnie 8,5, przed chipem i wtryskami jarał jakieś 7,5 w tych samych warunkach. Jazda normalna bez ciśnięcia. Emeryt style obecnie 7,5 miasto wcześniej 6,5.

Trasa spalanie jak kiedyś lub nawet odrobinę mniejsze.

Jutro dawkę mu zmniejszę może się poprawi ;)

Opublikowano
  • Autor

no ale zmieniłeś wtryski więc nic dziwnego

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie przy normalnej pali ciut mniej ale w trasie 130- 180 km/h to mi ostatnio 8,5 zlopnal

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak prawdę pisząc to mam gdzieś ile mi pali , ma jechać i tyle , licznik zamykać radarów unikać :polew:

Opublikowano

ważne że po programie nie zauważyłem wzrostu spalania a pięknie się wyprzedza :wink:, zaznaczam że nie jeżdżę szybko ale kiedy trzeba wyprzedzić - bardzo się przydaje ten przyrost mocy :decayed:. Mam 1.9 TDI i jestem bardzo zadowolony :decayed:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

AVB i wirusik Aligator kiedyś średnie spalanie ciężko było zejść poniżej 8l teraz w trasie przy średnia 130-140km/h 6-7l , miasto zależy jak przepisowo to 5-6l szybciej 7-8 :) Na zbiorniku około 1000-1200km

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi po programie pali mniej niz na seri jak wolniej jezdzie bo jak zapie.dalam na trasie to bierze to samo co przed programem. Rekord to 4 litry ale jazda w nocy wylacznie po miescie bez korkow i na tempomacie do 60km/h

Opublikowano
Mi po programie pali mniej niz na seri jak wolniej jezdzie bo jak zapie.dalam na trasie to bierze to samo co przed programem. Rekord to 4 litry ale jazda w nocy wylacznie po miescie bez korkow i na tempomacie do 60km/h

To chyba max. 3'ci bieg wrzucałeś, bo 4'ka przy 60 to zamulanie silnika...