Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyjęcie turbo od góry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:Czy jest możliwość wyjęcie turbo od góry (brak kanału:kwasny:)? chodzi mi konkretnie o demontaż turbo,moze jakies wskazowki?

Czyszczenie turbo to chyba pikus ale wymontować ją to poziom Expert.

Opublikowano

Wymontowac mozna bez kanalu,trzeba miec dobre narzedzia i myslaca głowe.Ja wyjmuje w okolo pol godzinki bez sraczki bez roznicy czy z kanalem czy bez

Opublikowano

dasz rade bez problemu od gory

Opublikowano

A kolektor ssacy trzeba demontowac ? (sory za głupie pytania ale nie jestem mechanikiem) bo jak tak patrze to na moje krzywe oko nie wyjdzie do góry bez demontażu.

Opublikowano

nie wiem czy trzeba ale ja nauczylem sie ze lepiej jest demontowac to co przeszkadza z grubsza, czlowiek sie tyle nie meczy a odkrecenie paru srub wiecej duzo roboty nie przedluza

Opublikowano

Wszystko zrobisz od góry, tylko możesz mieć problem z odpływem oleju, lepiej go odkręcić od dołu.

Opublikowano

dziś chciałem spryskać śruby WD40 i jutro miałem demontować turbo , ale ja tam ręki nie moge włożyć:shock3:. a gdzie tu odkrecać śruby :kwasny:

41078e0b87dd5bffmed.jpg

Opublikowano

demontuj puszke od flitra bez tego ani rusz - 5 minut roboty, z kolektorem sie wstrzymaj poki co

Opublikowano

ok , a jak puszke wywale to jest jeszcze ta oslona "termiczna" blokuje też demontować?

Opublikowano

Termicznej niekoniecznie, nie wiem jak u ciebie ale u mnie na podluznicy byla taka prowadnica plastikowa kabla przyczepiona wlasnie od strony turbo, odepnin ja tez i odsun, bedzie ci latwiej

Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m