kamilGZB Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 :hi:Czy jest możliwość wyjęcie turbo od góry (brak kanału:kwasny:)? chodzi mi konkretnie o demontaż turbo,moze jakies wskazowki? Czyszczenie turbo to chyba pikus ale wymontować ją to poziom Expert.
vauxhall95 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Wymontowac mozna bez kanalu,trzeba miec dobre narzedzia i myslaca głowe.Ja wyjmuje w okolo pol godzinki bez sraczki bez roznicy czy z kanalem czy bez
kamilGZB Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 20 Sierpnia 2012 A kolektor ssacy trzeba demontowac ? (sory za głupie pytania ale nie jestem mechanikiem) bo jak tak patrze to na moje krzywe oko nie wyjdzie do góry bez demontażu.
pioteros Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 nie wiem czy trzeba ale ja nauczylem sie ze lepiej jest demontowac to co przeszkadza z grubsza, czlowiek sie tyle nie meczy a odkrecenie paru srub wiecej duzo roboty nie przedluza
Pretor Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Wszystko zrobisz od góry, tylko możesz mieć problem z odpływem oleju, lepiej go odkręcić od dołu.
kamilGZB Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 dziś chciałem spryskać śruby WD40 i jutro miałem demontować turbo , ale ja tam ręki nie moge włożyć. a gdzie tu odkrecać śruby
pioteros Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 demontuj puszke od flitra bez tego ani rusz - 5 minut roboty, z kolektorem sie wstrzymaj poki co
kamilGZB Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 ok , a jak puszke wywale to jest jeszcze ta oslona "termiczna" blokuje też demontować?
pioteros Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Termicznej niekoniecznie, nie wiem jak u ciebie ale u mnie na podluznicy byla taka prowadnica plastikowa kabla przyczepiona wlasnie od strony turbo, odepnin ja tez i odsun, bedzie ci latwiej Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m
Rekomendowane odpowiedzi