Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wysokie spalanie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) Jestem od niedawna posiadaczem audiczki 1.8t quattro. Po zakupie był to muł jak zwykłe 1.8 ... Pogrzebałem troszkę :wink: i wymieniełem czujnik g62, DV oraz żeliwko w turbinie (k03s) bo klapka od wastegate była mocno wypalona no i było kilka pęknięć... Ale czy normalne jest w takim silniku spalanie na poziomie 15-17 l przy w miarę normalnej jeździe w cyklu miejskim ??

Opublikowano

Jak masz k03s to i pewnie większe wtryski :whistling: Jak dajesz w palnik to raczej norma :polew: i na przyszłość wstawia się prefix w temacie.

...a logi robiłeś?

Opublikowano
  • Autor

Co do wtrysków to nie mam pojęcia.. Ale jest to jednostka 132kW

Logi ?? Do tego jeszcze nie doszedłem ... Mogłby kolega mnie troszkę oświecić w temacie, dodam że mam dostęp do VAG'a :)

Opublikowano
Jak masz k03s to i pewnie większe wtryski :whistling: Jak dajesz w palnik to raczej norma :polew: i na przyszłość wstawia się prefix w temacie.

...a logi robiłeś?

To standardowo w 1.8T nie ma K03 właśnie?
Opublikowano
  • Autor

standartowo w 1.8T ma K03 w wersji 150KM, natomiast K03s jest w wersji 180KM - różnica jest podobno w wirnikach

Opublikowano

b5 180km AJL ma zwykle k03. k03s montowane bylo w b6 w silniku BEX

Opublikowano
Witam wszystkich :) Jestem od niedawna posiadaczem audiczki 1.8t quattro. Po zakupie był to muł jak zwykłe 1.8 ... Pogrzebałem troszkę :wink: i wymieniełem czujnik g62, DV oraz żeliwko w turbinie (k03s) bo klapka od wastegate była mocno wypalona no i było kilka pęknięć... Ale czy normalne jest w takim silniku spalanie na poziomie 15-17 l przy w miarę normalnej jeździe w cyklu miejskim ??

Kolego, musisz sprawdzic:

czujnik wody, termostat, sondę lambda

to na poczatek, jezeli masz to sprawne to trzeba dalej szukac

ja tez mam AJL-a, troche zmodzonego i przy normalnej jezdzie wychodzi mi

mniej jak 10 l/100km, przy szybszej jezdzie wskakuje na 12.5 l

---------- Post dopisany at 20:18 ---------- Poprzedni post napisany at 20:08 ----------

standartowo w 1.8T ma K03 w wersji 150KM, natomiast K03s jest w wersji 180KM - różnica jest podobno w wirnikach

AJL ma taką samą turbinę jak AEB KKK K03-005

d981828af255f745med.jpg

Opublikowano
czy normalne jest w takim silniku spalanie na poziomie 15-17 l przy w miarę normalnej jeździe w cyklu miejskim ??

Witam kolege, moze to bardziej specyfika miasta i terazniejsze korki z przebudowa wiekszosci ulic, niz wadliwe podzespoly :decayed:

Mi ostatnio na dystrybutorze srednia 14,7 wyszla, przy normalnej jezdzie, z tym ze wiekszosc z tego to krotkie odcinki do i z pracy, z tym ze ja mam oske, 30koni mniej i kombi... aczkolwiek jak cos znajdziesz i spalanie bedzie na mniejszym poziomie daj znac :naughty: