Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Gra tylko jeden głośnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie koledzy nie wiem od kiedy, ale nie działają mi żadne głośniki oprócz jednego w drzwiach pasażera z prawej strony z tyłu. Sprawdzałem radio- wszystko podłączone, odkręciłem zmieniarkę, obudowę, podłączone wszystko jak powinno, sprawdzałem głośnik z tyłu odkręciłem dwa boczki i przyszedłem z nim na lewą stronę, podłączam i cisza, czyli to nie wina głośnika ... gdzie szukać dalej? Ktoś ma pomysł?

---------- Post dopisany 22-08-2012 at 17:27 ---------- Poprzedni post napisany 20-08-2012 at 18:22 ----------

Nie ma nikt pomysłu? :(

---------- Post dopisany at 17:31 ---------- Poprzedni post napisany at 17:27 ----------

Dodam też, że coś mi się popierdzieliło ze światłem wewnątrz auta (chociaż nie wiem czy to może mieć coś wspólnego) normalnie światło gaśnie po wyjęciu kluczykami, po zamknięciu auta, po przekreceniu kluczyka, mi nie gaśnie. Ostatnio jednak wsadzilem bezpiecznik z powrotem i chwile było ok, potem znów nie gasło.

Nikt nie miał takich przypadlosci?

---------- Post dopisany 25-08-2012 at 17:21 ---------- Poprzedni post napisany 22-08-2012 at 17:31 ----------

Wyczytałem, że być moze to wina wzmacniacza. Gdzie go znajdę? Przy radiu? I gdyby sie okazało, że to jego wina to gdzie szukać takiego wzmacniacza, bądź jakiegoś zestawu, bo nie wiem czy ktoś puści sam wzmacniacz. ??? Juz pojęcia nie mam a akurat sobie płytkę nową kupiłem i tylko psy z tyłu słuchają ;)

---------- Post dopisany at 17:32 ---------- Poprzedni post napisany at 17:21 ----------

I to takie całe cosik jest i siedzi w bagażniku gdzie znieniarka

AUDI A6 4B9 GŁOŚNIK TUBA BOSE WZMACNIACZ - m.allegro.pl

Jak na razie monolog prowadzę

Tylko czy kupic i co jak to nie to będzie przyczyna?

---------- Post dopisany 29-08-2012 at 19:47 ---------- Poprzedni post napisany 25-08-2012 at 17:32 ----------

a nie mogę koledzy z tego grającego głośnika pociągnąć instalacje do pozostałych głośników?

Opublikowano

Kolego piszesz monologi a podstawowych informacji nie napisałeś.

Jakie radio?

Jaki system? Bosse czy Nokia

Sądząc po zdjęciu masz suba w bagażniku. Ale napewno taki? to jest bosse a są jeszcze nokia. Przy bosse masz cały układ aktywny przy nokia przód jest pasywny (napędzany z radia) tył jest aktywny napędzany wzmacniaczem w tubie.

Jak masz fabryczne radio to sprawdź jego kodowanie. Najlepiej odczytaj je VAGiem w grupie 56 i zamieść tutaj.

Opublikowano

radio delta ze zmieniarką w bagażniku, system nokia, sub jest w bagażniku, pewnie nokia, ale to musiałbym sprawdzić.

Sęk w tym, że przód nie gra wcale, tył tylko prawa strona (przełożyłem z tyłu głośnik z prawej grającej strony na lewą jednak nadal nie gra, więc winę głośnika można wykluczyć)

Niestety nie mam vaga. Sprawdzić będę mógł za parę... tygodni.

Opublikowano

W takim razie tył masz aktywny a przód idzie z radia. Z tyłu sprawdź kostkę przy tubie w bagażniku. W niej jest wbudowany wzmacniacz napędzający tylne głośniki. Może być zaśniedziała a i zdarzało się że piny od wilgoci odpadały.

Przód jest ciekawszy bo wygląda na to że wysiadł wzmacniacz w radiu ale to nie jest pewne na 100%. Nie wiem jak w DELTA CC ale w Concert można VAGiem wyłączyć przednie końcówki wzmacniacza, zmieniając kodowanie pod Bosse, pasowało by to sprawdzić. Instalację można łatwo sprawdzić pożycz od kogoś radio obojętne jakie. Jak z instalacją i głośnikami jest wszystko ok to zagrają przednie głośniki. Tylne nie ruszą chyba że będzie to ori radio audi lub stary blaupunkt z wyjściem na mini iso.

Jak masz dostęp do miernika to możesz sprawdzić czy na wyjściach wzmacniacza pojawia się napięcie po włączeniu radia. Jak się pojawi to radio jest ok i problem jest w instalacji. Wtedy zaczął bym od sprawdzenia kabli między drzwiami a słupkiem.

Opublikowano

ok dzięki w wolnej chwili wezmę się za sprawdzanie

---------- Post dopisany at 12:55 ---------- Poprzedni post napisany at 09:14 ----------

a gdyby się okazało, że wzmacniacz padł to czy muszę zmieniać radio? Czy dostanę gdzieś sam ten wzmacniacz? I jeśli wymieniać radio to muszę na takie samo czy są inne opcje?

Opublikowano

Jak padł wzmacniacz w radiu to radio do wymiany. Możesz zmienić na inne ori np concert lub jakieś uniwersalne Sony, Alpine i inne.

Ale to rozwiąże kwestie przodu jeszcze zostaje tył, który ma osobny wzmacniacz. W tamtym przypadku wymian suba.

Opublikowano

możesz mi przesłać linka z allegro jak wygląda ten sub do tyłu? Muszę odkręcić zmieniarke, bo sub jest pod nim tak?

Tylko jak to możliwe, że jeden glosnik gra?

---------- Post dopisany 02-09-2012 at 15:21 ---------- Poprzedni post napisany 30-08-2012 at 14:42 ----------

taki zestaw musiałbym zainstalować, żeby tył mi działał?

SUBBUFER TUBA AUDI A4 NOKIA (2549886925) - motoAllegro

szukam wzmacniacza, ale chyba wymieniłbym całe radio na takie

RADIO CONCERT AUDI;4B0035186E (2542422203) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

by to wszystko pasowało bez przeróbki? Proszę Was o odpowiedź

---------- Post dopisany 01-10-2012 at 08:26 ---------- Poprzedni post napisany 02-09-2012 at 15:21 ----------

Koledzy podlaczylem inne radio i zaczął grać głośnik prawy przód. Przelaczylem z powrotem na moje radio i zaczęło grać tak samo, czyli prawy przód i prawy tył. Co z ta lewa strona zaś? Moze być tak, ze jak głośnik z przodu nie podłączony to tył nie gra? A moze po prostu jest w tym radiu regulacja lewa/prawa strona??? No, ale gdybym podlaczyl inne radio to powinny grac wszystkie. Dajcie jakis pomysł, juz sam nie wiem