sz.p.bartek Opublikowano 27 Maja 2008 Opublikowano 27 Maja 2008 Jestem w trakcie zakupu tarcz hamulcowych na przód do B7 2.0 TDI, i tak się zastanawiam czy to są dobre ceny i dobre jakościowo tarcze/klocki ? Tarcza przód cena za 1szt 137zł Ate 159zł Ate power disc 120zł SBS Klocki przód cena za kpl 183zł Ate 170zł Textar Pod uwagę najbardziej brałem ATE lub SBS bo słyszałem że ATE PD lubią się pogiąć. P.S. Nie chce zakładać osobnego topicu to zapytam tu, czy końcówka drążka firmy MOOG jest dobra, czy lepiej coś innego wybrać? Pozdrawiam Bartek
lukaszr Opublikowano 27 Maja 2008 Opublikowano 27 Maja 2008 Mi się ostatnio tarcze PD "popsuły" - drgania i zużycie klocków ATE po 5 ty normalnej jazdy i dlatego zdjąłem i założyłem zwykłe tarcze ZIMMERMANN + klocki FERODO - bardzo jestem z tego zestawu zadowolony. Jeżeli nie ZIMMERMANN to kup zwykłe tarcze ATE i do tego klocki FERODO. U Ciebie są chyba tarcze 288mm - cena ATE ujdzie. Co do końcówek to MOOG może być, ale lepiej kupić LEMFORDERA.
Wąski Opublikowano 27 Maja 2008 Opublikowano 27 Maja 2008 Moje zdanie takie że na hamulcach nie należy oszczędzać, ja bym kupił orginały a co do końcówki to też Lemfordera
sz.p.bartek Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Opublikowano 27 Maja 2008 Dzieki za odpowiedzi A czy może macie jakieś sprawdzone sklepy, gdzie mógłbym zakupić części przez internet? Bo tak sprawdzam na allegro to do B7 części jak na lekarstwo. Pozdrawiam Bartek
Dev Opublikowano 27 Maja 2008 Opublikowano 27 Maja 2008 jak klocki do tego auta to tylko Ferodo DS Performance przepaść pomiędzy Premier
Pepin Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 A czy może macie jakieś sprawdzone sklepy, gdzie mógłbym zakupić części przez internet? Bo tak sprawdzam na allegro to do B7 części jak na lekarstwo. cześć Możesz też tu zapytać www.stachowiak.pl - jutro pracują od 8-14 - jadę odebrać u nich płyn do wspomagania Jak będa mieli trochę luzu to zapytam o jakis zestaw ATE do Twojego autka, choć ostatnio to mają niezły zapier ....
sz.p.bartek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2008 Klocki ATE + tarcze ATE + końcówka drążka już zamówione u kolegi Misior-a :th:, także można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi