Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Korekta po innym tunerze, kto ogarnie temat?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

jak w temacie jako ze turbina w moim ATJcie padla zmienilem na BPW ale autko z lekka zamulone jest. Chip robil poprzedni wlasciciel w Koraszewskiego. Dzwonilem zapytac o korekte ale kolo krzyknal 1000zl heh lekka przesada. Nie specjalnie chce robie te korekte u niego z uwagi na to ze wyglada tak jakby zgral gotowca na kompa i tyle nie mial i nie dal wykresu a odnosnie moze stwierdzil ze bedzie kolo 140KM hmm... chyba nie trzeba nic dodawac

szukam kogos na lasku ewentualnie w okolicach kto ogarnal by korekte softu po zmianie duchawki znacie kogos???

pozdrawiam

Opublikowano

Dzwoń do Digituna, myślę ogarną temat.

Opublikowano

a myslisz ze ile Ci to ogarna?

robota po kims czyli jakby na nowo wszystko po swojemu robił:wink:

Opublikowano

dokladnie nikt nie bedzie robil korekty tylko na nowo program ...tym bardziej ze wczesniej u niego nie robiles auta.

Opublikowano

korekta to nic innego jak nowy program:wink:

Opublikowano

Nie koniecznie. Mi robił korektę patrząc na wykres z hamowni gdzie między 2200-2600 obr miałem dołek i przez to mało nM, tylko tam pozmieniał i dokoksił tak że auto teraz się zbiera. Trwało to może 15 minut.

Oczywiście ten sam tuner który robił program.

Poprawek się nikt nie podejmie po kimś. Wgrają Ci serie i będą robić po swojemu więc i zapłacisz normalnie, no chyba że chodzi Ci o robotę u "Henia"

Opublikowano
  • Autor

Nie koniecznie. Mi robił korektę patrząc na wykres z hamowni gdzie między 2200-2600 obr miałem dołek i przez to mało nM, tylko tam pozmieniał i dokoksił tak że auto teraz się zbiera. Trwało to może 15 minut.

Oczywiście ten sam tuner który robił program.

Poprawek się nikt nie podejmie po kimś. Wgrają Ci serie i będą robić po swojemu więc i zapłacisz normalnie, no chyba że chodzi Ci o robotę u "Henia"

jakiego Henia ?? :P

heh slyszalem ze jest z tym problem ale co zrobic

Koraszewski troche amatorsko poszedl w temacie jak na taka renome i nie chce jechac juz do niego

zobaczymy co powie GTO z digitun

jest jeszcze kolega anderllh ktory zaproponowal pomoc :)

jeszcze jedno pytanko czy turbawa z BPW 2.0tdi bedzie lepiej banglac od np. tej z AWX/AVF w 1.9tdi w B5???

Opublikowano

jak to te samo turbo:decayed:

Opublikowano
  • Autor
jak to te samo turbo:decayed:

AWX i BPW maja te same suszarki??

hm no wiec pozostaje wina softu

Opublikowano

tak gt1749va tylko bpw bedzie rumunskie na 99%

Opublikowano
  • Autor

w sumie nie sprawdzilem tak czy owak musze zrobic korekte bo straszny zamulio go :/

Opublikowano

to nie wina softu...

Opublikowano
  • Autor
to nie wina softu...

a czego??

z reguly auto powinno isc tak samo ale nie zawsze

to tak jakbym wsadzil awxa i bylo to samo a zawsze jest lepiej raczej

Opublikowano
korekta to nic innego jak nowy program

w kwestii formalnej...

zeby napisac program trzeba to najpierw umiec zrobic...zarowno czipmacher robiacy modyfikacje map wczesniejsza jak i ten ktory bedzie poprawial zna sie prawdopodobnie na pisaniu programow na sterowniki dokldanie tak jak ja na chinskim balecie

Nie jest wykluczone, ze regulacja sztangi nie daloby sie sprawy podratowac - ale ze nie ma nawet logow to jest to taki temacik do kawki i ciastka

pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

w kwestii formalnej...

zeby napisac program trzeba to najpierw umiec zrobic...zarowno czipmacher robiacy modyfikacje map wczesniejsza jak i ten ktory bedzie poprawial zna sie prawdopodobnie na pisaniu programow na sterowniki dokldanie tak jak ja na chinskim balecie

Wiesz co to ogólnik? Jak wiesz, dasz sobie spokój z odpowiedzią na to pytanie

Opublikowano

w kwestii formalnej...

Wiesz co to ogólnik? Jak wiesz, dasz sobie spokój z odpowiedzią na to pytanie

robiles w zyciu czipa?Moze czas sprobowac a pozniej definiowac co to "korekta programu"

Do autora watku

Nie wiem co chcesz osiagnac (powrot do stanu przed wymiana T czy "cos wiecej") ale - moze wystarczy dopasowac doslownie jedna mapke tzw "pilota n75" by auto jezdzilo jak wczesniej - jaka to mapka, jak ja znalezc i jak zmienic wie zapewne Kowi87 i wierze, ze chetnie pomoze

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

Nie chce mi sie z Tobą kłócic bo juz pare razy sie wymienilismy poglądami:wink: tym razem o głupote nie będe sie tu produkował:wink:

Opublikowano
  • Autor

osiagnac napewno wiecej niz bylo z uwagi na wydajniejsza suszarke, zmuszony gdyz auto lekko zamulone na niskich biegach