tomasbw Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Witam Ostatniego czasu mam problem z moim Audi. Problem z czasem zaczął narastać, a polega na tym, że auto podczas równej jazdy i pracy na biegu jałowym co jakiś czas szarpnie . Zdarzyło się też, że auto zgasło samo stojąc na światłach. - Auto podpiąłem pod Vaga i nie było żadnych błędów. - Skrzynia manualna - Audi ma moc, ładnie pali problem tylko w tym szarpaniu.
Martin_Speed Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Moze klapka gaszaca sie psuc Ja mialem podobnie
tomasbw Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 zauważyłem, że w czasie jak jest te szarpnięcie to spaliny wydostają się z miejsca gdzie zamocowane jest turbo.
Damian866 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 A może DPF się kończy albo jest zapchany
leoncjo Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Plastiki i osłony do góry, szukać w okolicach EGR i układ doprowadzenia paliwa - może są nieszczelności i łapie powietrze.
tomasbw Opublikowano 20 Września 2012 Autor Opublikowano 20 Września 2012 wlasnie nic takiego nie widac ---------- Post dopisany 20-09-2012 at 22:15 ---------- Poprzedni post napisany 28-08-2012 at 19:35 ---------- Witam wszystkiech po dłuższym czasie. Auto naprawione, okazało się, że problem szarpania i gaszenia się silnika był spowodowany przez uszkodzony czujnik obrotow silnika w pompie paliwa. Wymiana 680 zł i problemu już nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi