cougarr2 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Ponowienie z uwagi na to że zwolnił się lokal w moim mieście w markecie Kaufland, pomyślałem że można by było coś tam wykombinować. miasta około 35 tys. mieszkańców i okoliczne wsie - cała wieś jedzie w niedziele do Kauflandu pomysł jest taki żeby zrobić mała stoisko ze srebrem, kolczyki, łańcuszki zawieszki itp. do tego skup złomu srebra, czyszczenie srebra i drobne naprawy. ludzi przewija się dość sporo ale czy to by szło ?? skąd brać towar żeby był atrakcyjny cenowo. ciekawi mnie jeszcze jakim wkładem przydało by się dysponować.
GreGoriO Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 pierwsze pytanie...znasz się na metalach szlachetnych?? TAKA praca wymaga znajomości żeby nie wtopić....
cougarr2 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 nie znam się zupełnie dlatego mmyślę o najtańszym metalu szlachetnym jakim jest srebro. ---------- Post dopisany at 13:08 ---------- Poprzedni post napisany at 11:30 ---------- wynajem lokalu około 3500 zł.
cougarr2 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 cholera wiem że kokosów by nie było, ale tylko to mi przyszło do głowy. Lokal jest nie wielki a ludzi duuuuuużo się przewija.
GreGoriO Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 moja propozycja. podjedź do innej galerii, do innego kauflanda i zobacz co oferują.... poszukaj podobnego sklepu (nie koniecznie w galerii) i przyjrzyj się jak wygląda ruch przy takim stoisku...jedź w godzinie szczytu i zobacz ilu ludzi kupi coś takiego, posiedź w kawiarence z godzinę, będziesz miał szczątkowy obraz obrotów...
cougarr2 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 moja propozycja. podjedź do innej galerii, do innego kauflanda i zobacz co oferują....poszukaj podobnego sklepu (nie koniecznie w galerii) i przyjrzyj się jak wygląda ruch przy takim stoisku...jedź w godzinie szczytu i zobacz ilu ludzi kupi coś takiego, posiedź w kawiarence z godzinę, będziesz miał szczątkowy obraz obrotów... pomysł jest fajny. może jakieś inne koncepcje ?? co można by było tam sprzedać ??
major13 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 wydaje mi sie za na kebebie wiecej zarobisz,tym bardziej ze na jubilerce sie nie znasz
cougarr2 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 buda z kebabem jest na zewnątrz
filip1001 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 u mnie w mieście jest Kaufland i stoisko z biżuterią właśnie....
k615 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Może jakiś mały komis/ serwis tel komórkowcyh ?
filip1001 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Komis/serwis pod 1 warunkiem. Jesteś na prawdę magikiem w dziedzinie naprawy telefonów. Bo wymienić obudowę czy nakleić folię na wyświetlacz to prawie każdy umie. A jeżeli będziesz dobry to szybko ludzie sami Ci zrobią reklamę i będą walić drzwiami i oknami. Tak jest też z dobrym mechanikiem.
cougarr2 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 dzisiaj fony są tak zaawansowane że trzeba być naprawdę ostro obitym w temacie
filip1001 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgadza się. Ale znam taki jeden, do którego po naprawę telefonu trzeba w kolejkę się ustawiać. Natomiast właściciel to zawodowy hobbysta, który traktuje to jako źródło zarobku i zarazem przyjemności.
cougarr2 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Telefony odpadają. Biznesik musi być bardziej kobiecy bo mam taką pracownice bezrobotną w domu
filip1001 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Nie chcę Ci tu za bardzo filozofować. Ale co do Kauflandu to jest on chyba kojarzony typowo ze spożywką. U mnie w mieście jest przy nim kilka lokali do wynajęcia. I chyba jeszcze żaden nie wytrzymał dłużej niż rok, co jakiś czas ktoś zmienia branżę, bo brakuje zainteresowania, to biżuteria, to Orange, to salonik prasowy lub jeszcze coś innego, więc nie wiem jaka jest tego przyczyna. Sam Kaufland istnieje 5 lat.
Booster Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Jeżeli chodzi o branżę jubilerską to na chwilę obecną jest słabo. Można powiedzieć że jest ona podzielona na towar z bardzo wysokiej półki ( Kruk, Apart, itp) i z bardzo niskiej, od kilku dobrych lat polski rynek jest zalewany chinszczyzną słabej jakości, w związku z tym ceny też są bardzo niskie. Na dzień dzisiejszy polska branża jubilerska przeżywa kryzys :/
filip1001 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Jeżeli w okolicy nie ma silnej znanej mieskańcom konkurencji w branży kwiatów to też chyba ciekawa opcja.
Rekomendowane odpowiedzi