Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prawidłowe odpalanie auta-brak kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanie może banalne ale zadam je:wink:

W mojej A4 zamiast kluczyka wkładam do gniazda pilot.

1.Czy mogę z rana od razu włożyć pilot i od razu pchnąć by odpalić auto?

2.Czy lepiej będzie kiedy umiejscowie pilot, odczekam kilka sekund i wtedy wcisnę aby odpalić?

3.Czy najlepiej będzie-kiedy włożę pilot odrazu nacisnę (nie wciskając sprzęgła)-pojawią mi się kontrolki,poczekam aż kontrolka świec zgaśnie i wtedy wcisnę sprzęgo i ponownie nacisnę pliot aby odpalić.

4.Jak sprawa wygląda zimą?

DZięki

Opublikowano

Witaj

z tego co zauważyłem u siebie w zimie, to auto samo sobie reguluje ile poczekać i dopiero odpala.

Ja wsiadam i od razu wciskam kluczyk ze sprzęglem ,jak jest mróz to od momentu zaswiecenia sie kontrolek do rozruchu, mija dluższy czas.

Opublikowano
Witam

Pytanie może banalne ale zadam je:wink:

W mojej A4 zamiast kluczyka wkładam do gniazda pilot.

1.Czy mogę z rana od razu włożyć pilot i od razu pchnąć by odpalić auto?

2.Czy lepiej będzie kiedy umiejscowie pilot, odczekam kilka sekund i wtedy wcisnę aby odpalić?

3.Czy najlepiej będzie-kiedy włożę pilot odrazu nacisnę (nie wciskając sprzęgła)-pojawią mi się kontrolki,poczekam aż kontrolka świec zgaśnie i wtedy wcisnę sprzęgo i ponownie nacisnę pliot aby odpalić.

4.Jak sprawa wygląda zimą?

DZięki

w instrukcji obsługi napewno pisze jak sie odpala fachowo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

odświeżam wątek, gdyżjest interesujący a nie zakończył się merytoryczną odpowiedzą ;/

Opublikowano

Wkladasz kluczyk i od razu odpalasz, resztę robi nazwijmy to automatyka

Opublikowano
Wkladasz kluczyk i od razu odpalasz, resztę robi nazwijmy to automatyka

Dokładnie otwierasz auto wsiadasz wciskasz sprzęgło wkładasz kluczyk do końca jeśli silnik jest zimny auto same odczeka aż spirala świec żarowych zgaśnie i wtedy zaczyna rozrusznik kręcić niczym się nie musisz stresować elektronika sama wszystko robi.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie bo ja zglupialem :)

Ja odpalam auto wkladajac kluczyk na tzw pierwsza pozycje później dociskam i puszczam, az zapala się wszystkie ikonki i zgasną swiece. Pozniej dopiero sprzeglo i dociskam kluczyk oraz trzymam (sprzeglo i kluczyk) az odpali. Z tego co widze każdy odpala inaczej ale ja musze ten kluczyk trzymać dopóki auto nie odpali. Jak wcisne go na krótko to zakreci ale nie odpali :)

czy to jest correct? Powiem wiecej nie działa mi system start/stop - pisze ze System Start/Stop is Unavaible wiem ze to dobrze ale to oznacza ze cos się zdupcylo a bledów zero. Czasami jak jade do mechanika to po jego próbie odpalenia on tylko raz naciska zakreci ale nie odpali pokazuje zwarcie rozrusznika do masy :( (blad sporadyczny jak podepniemy kompa)

mial ktoś tak czy to jest cos poważnego?

Silink CAGA 2.0 TDI manual FWD

Opublikowano

Wkładasz i wciskasz od razu kluczyk na wcisnietym sprzęgle, nie kombinuj i nie czekaj itp ...auto samo wie kiedy ma czekać i ile ma kręcić ...

Opublikowano

no tak tez probowalem zrobić po przeczytaniu tego postu :) ale niestety mi zakreci baaaardzo krótko i nie wlaczy się silnik po takim jednym wcisnienciu. Ja musze trzymać dopóki odpali... może to wina ze czasami wyskakuje w VAG zwarcie z masa na rozruszniku, nie wiem już ehh

Opublikowano

No to jak nie zapala to cos nie tak... Musisz walczyć z tymi błędami