Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Inna barwa żarówek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, zakupiłem żarówki postojowe led i tylne do podświetlenia rejestracji C5W Led firmy Narva. Były one zapakowane po 2 szt w oryginalnym opakowaniu. Po założeniu okazało się że żarówki sporo różnią się barwą jedna ciepła biel a druga mocno zimna wpadająca w niebieski, zamieniałem stronami je - to samo. Pomyślałem że są wadliwe wię je wyciągnąłem. Założyłem tył i ta sama sytuacja jedna ciepła druga zimna, barwa znacznie się różni nawet w dzień.

Moje pytanie jest następujące, żarówki są wadliwe i je reklamować, czy one tak jak ksenon muszą trochę poświecić i dostaną swojej barwy, jak tak to jak długo ile godzin?

Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź co z tym fantem zrobić

Opublikowano

Według mnie od razu powinny świecić wybraną barwą światła ...

Chyba coś sprzedawca poknocił Ci....

Opublikowano

a nie masz przypadkiem jednej lampki od podswietlenia rejestracji 'brudnej'?

Opublikowano

właśnie nie bo dokładnie czyściłem i zamieniałem żarówki i różnica jest spora dalej, poza tym z przodu też jest taka różnica

---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:52 ----------

1346695509193.jpg

1346695500985.jpg

1346695494394.jpg

1346695488444.jpg

zrobiłem foto niestety tylko z kalkulatora, jak widac różnica jest spora nawet w takiej marnej jakości

Opublikowano

Pudełka były fabrycznie zamknięte? Może ktoś wcześniej w sklepie oglądał i źle je spakowali.

Opublikowano

właśnie były fabrycznie zamknęte bez uszkodzeń opakowania. Dziwi mnie to, że te W5W mają też taką samą różnice ( jedna ciepła jedna zimna ) jak C5W a to przecież całkiem inny rodzaj i w osobnym opakowaniu

Opublikowano

A nie pisze nic na pudełku? Może dają jedną taką, a drugą taką.

Opublikowano

nic, ani słowa. Pisze tylko jak na wiekszości pedełek z żarówkamim ledowymi, że do uzytku wewątrz auta, chyba zadzwonie jutro do tego sprzedającego i podpytam o co chodzi bo to naprawde lipnie wygląda

---------- Post dopisany at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

Narva LED C5W XENON Look 6000K 2 sztuki SV8,5-36 (2572452127) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Narva LED W5W (T10) XENON Look 6000K -2 sztuki- (2584891567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

takie to żarówki

Opublikowano
nic, ani słowa. Pisze tylko jak na wiekszości pedełek z żarówkamim ledowymi, że do uzytku wewątrz auta, chyba zadzwonie jutro do tego sprzedającego i podpytam o co chodzi bo to naprawde lipnie wygląda

---------- Post dopisany at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

Narva LED C5W XENON Look 6000K 2 sztuki SV8,5-36 (2572452127) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Narva LED W5W (T10) XENON Look 6000K -2 sztuki- (2584891567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

takie to żarówki

akurat jesli chodzi o tego sprzedawce, to jestem jego czestym klientem i nie mam do niego jakichkolwiek zastrzezen, a akurat te zarowki Narva LED w5w kupowalem juz z 8kompletow od niego, i zawsze swiecily identycznie. Poza tym, nie ma nawet wyboru innego koloru tych zarowek niz 6000k.

Wydaje mi sie, ze problem jest u Ciebie, przeczysc jakies styki wewnatrz czy cos, cos musi nie laczyc nie tak, jesli zamieniajac je stronami zawsze ta po lewej slabiej swieci.

Opublikowano

Ja na zdjęciu nie zmieniałem żarówek, jak zamienię je stronami to będzie odwrotnie koloramim, tak samo jest z przodem, a tak dla testu załozyłem inne żarówki LED i świecą identycznie, więc podejrzewam, że z tymi żarówkami jest coś nie tak

Opublikowano
Ja na zdjęciu nie zmieniałem żarówek, jak zamienię je stronami to będzie odwrotnie koloramim, tak samo jest z przodem, a tak dla testu załozyłem inne żarówki LED i świecą identycznie, więc podejrzewam, że z tymi żarówkami jest coś nie tak

Aha, zle zrozumialem :-)

to w takim razie przeslij te fotki sprzedawcy i popros o wymiane, oczywiscie to gosc powinien Ci zwrocic koszty wysylki. Widocznie jakas zla partia sie trafila. Chyba ze malo zyczliwy pracownik...

Opublikowano

dziś na 100% sprawdziłem, że żarówki są wadliwe , załozyłem do innego auta i ta sama historia. Do mojego załozyłem inne ledowe i świeciły tak samo. Kontaktowałem się ze sprzedawcą i wymieni mi te żarówki