Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szyba pęka sama z siebie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem z szybą w mojej B5. Sprowadziłem ją w lutym z Włoch , około kwietnia wyszła spod podszybie ryska i idzie nieustannie do góry . W tym momencie jest już około 40 cm do góry , rysa zakręca i wraca do pionu , generalnie non stop idzie w górę . Wiem że szyba już muszę wymienić ale czy ktoś może mi powiedzieć co mogło być przyczyną takiej sytuacji ? Jest sens zainwestować teraz w rozpórkę przed wymianą szyby aby auto doznawało mniejszych naprężeń na zakrętach i dołach ? Proszę o pomoc . Dodam że jak sprowadziłem samochód miał wymienioną szybę na nieoryginalną

Opublikowano

Nikt nie odpowie Ci co było powodem pęknięcia. Może miała wcześniej jakiś odprysk i teraz zaczęła sobie pękać, może była wymieniana i źle założona, może auto po strzale, można gdybać. Wymienić i tak musisz jak chcesz dalej jeździć, a że pęka dalej to normalna rzecz. Wymień, a jak będzie pękać nowa to wtedy możesz zacząć się martwić. Polecam ubezpieczenie auto-szyba. Nie duży koszt, a można zaoszczędzić którąś stówkę.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie szyba była wymieniana zanim samochód trafił w moje ręce i też myślałem że może być źle wstawiona , dzwona na pewno możemy odpuścić bo furka jeździ jak marzenia więc nie mam mowy żeby była aż tak poważnie uszkodzona .

Opublikowano

ja miałem fabryczną montowaną i też zaczęła pękać od podszybia - przy wymianie wyglądało że wszystko okej ( nie bity , szyba nie wymieniana ani nie odklejona ) - stawiam na solidną dziurę i amortyzatory/sprężyny zużyte

Opublikowano
  • Autor

A czy szyba mogła się uszkodzić podczas montażu podszybia ?

Opublikowano

raczej nie, bo i tak była zakryta plastikami z pod szyby

może doznała szoku termicznego? mycie zimną wodą w lecie, jak furka postała na słońcu, albo nawet przypadkowe zachlapanie....

Opublikowano

tak jak ktos wspomnial wyzej - teraz to juz nie trafisz co moglo byc przyczyna

czesto bywa tak, ze strzal na autostradzie zaczyna odbijac sie czkawka po jakims czasie

ilosc przejechanych dziur i wstzrasow robia swoje, proste

wymien i koniecznie kup w pzu pakiet auto szyba

wchodzi w to wszystko, lacznie z reflektorami (i chyba lusterkami), a koszt jest raptem 150 zl na rok

uwierz, oplaca sie ...

Opublikowano

no ja żałowałem że wtedy nie miałem tego pakietu - teraz wykupiłem