Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Felgi zimowe do b8 podejda 16? piec 3.0 tdi 240km Q avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :decayed:

szefo moj ma b8 2008r kupil z kompletem orginalnych 17 235x45

piec 3.0 tdi 240 km Quattro w avancie...

I teraz pytanie czy 16 na zime wejda pod hantle stosowane w tej wersji? czy minimum 17 tylko

Jezeli 16 by weszly to jakie et?

Dziekuje

Opublikowano

225/55 R16, 225/50 R17, 245/40 R18, 225/45 R18 rozmiary fabryczne do tego silnika, poza tym naklejkę powinien mieć na drzwiach kierowcy z info jakie opony i jakie ciśnienie tam pasuje. Et jak do większości A4 B8, fabryczne jest ok. 45-47, a mniejsze lub większe wg uznania, byle bez przesady ;)ET Felgi. Odsadzenie Felgi. Kalkulator ET. Narzędzia do Felg. Felgi.pl

Opublikowano

a ma w s-line czy nie bo tam tez sa inne jazma? u mnie w a4 z 320mm s-line pasuje 16 natomiast do a6 juz nie wchodzi na jazma z przedniego kola.... ja bylbym bardzo ostrozny z 16 moze niech sie ktos wypowie kto posiada taki silnik w b8

Opublikowano

Wresja jest gruba bo skorki navi dach szklany itp ale czy s to nie wiem

sprawdzalem u kumpla wulkanizatora to katalogowo jest fela 16 do 3.0tdi 7.5 cala 66,5 otwor centrujacy et 45 bodajze

gdyby nie ten otwor centrujacy to bym moje 16 z a6 przymierzyl

Opublikowano

siemka - ja się podłącze do tematu - sprowadziłem a4 b7 z USA 2.0T 200km na oryginalnych 17", na naklejce na drzwiach piszą tylko o 17". Gdzies na forach migneła mi informacja, że do tego modelu nie pasują żadne felgi stalowa bo niby zaciski hamulców są jakieś szersze niż normalnie...?? Macie może jakąś wiedzę na ten temat?? Od razu dodam że chciałbym stalową 16" bo dużo w zimę jeżdżę w dość ciężkich warunkach śniegowych i nie chcę co chwilę sprawdzać czy coś porysowałem, obtarłem, wygiąłem...:))

Opublikowano

Szczerze to ja sobie nie wyobrazam b7 czy b8 w zimie na stalowkach... my w karkonoszach tez mamy niezle warunki w zimie i ja osobiscie do a6 c5 mam 16 alu na zime a 17 na lato... a i ceny 16 w alu w dziesiejszych czasach nie przerazaja jakos.

Wiedze na temat swojej wersji najlepiej u wulkanizatora dobrego... maja takie katalogi jakie fele do jakiej wersji... ewentualnie zawsze mozna przymierzyc - dobry wulkanizator ma zazwyczaj alu 16 do audi/vw