Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stukanie przy zmianie biegów i strzale ze sprzęgła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tydzień temu zaczeło mi coś postukiwać z lewej strony auta z przodu. Jeździłem do dziś uważając że to zapewne wahacz ale w dniu dzisiejszym przeraziłem się jak przy otwartej szybie usłyszałem pierdyknięcie przy zmianie biegu 2 na 3. Wystawiłem głowe za szybe i na drugim biegu zaczełem strzelać ze sprzęgła. Odgłos pojawiał sie raz po raz, tak samo jak przy zmienie biegów. Moje doświadczenia z wahaczami przypominają mi że na wybitych sworzniach w ciągu tygodnia tak nie zaczełoby stukać, choć mogę się mylić. Co może być jeszcze nie tak w zawieszeniu bądź czym innym? Jutro jade na szarpaki ale proszę o Wasze opinie bo z tymi diagnostami to różnie bywa, jeden mówi całkiem co innego niż drugi.

---------- Post dopisany 09-09-2012 at 14:47 ---------- Poprzedni post napisany 05-09-2012 at 21:13 ----------

Widze że brak zainteresowania.... w każdym razie jest przyczyna stuków. Po wizycie na szarpakach w zawieszeniu nic nie znalazł Pan diagnosta za to po uniesieniu auta nieco nad podłoge ukazał się przerażający widok półośki i przegubu przy skrzyni z którego w niewiadomo jaki sposób wykręciło się 6 śrub, na szczeście wszystkie jeszcze siedziały w gniazdach i nie zgubiły się. Po dokręceniu zapanowała cisza. :)

---------- Post dopisany at 14:48 ---------- Poprzedni post napisany at 14:47 ----------

Można zamykać.

Opublikowano

Ale, ze same się wykreciły..? Raczek ktoś kiedyś odwalił przy tym niezłą fuszerkę

Opublikowano

No akurat ten przegub był zmieniany w marcu 2010 roku bo znalazłem paragon w teczce i robiłem to ja we własnej osobie. Przejeździł tyle czasu i było OK więc za słabo dokręciłem te śruby ? Tego nei wiem, zobaczymy co będzie dalej.