Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z przeciwmgłowymi-KONIEC !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Panowie, za nic w świecie nie chcą funkcjonować w mojej "b6" światła przeciwmgłowe.Nie mam pojęcia od sprawdzania czego zacząć...Co może być nie tak?

Opublikowano

A co sie wogole stało ? zmieniałes włacznik swiatel ?

Opublikowano

Nie. Auto mam od niedawna i nigdy nie sprawdzałem ich działania. Dopiero ostatnio chciałem włączyć i lipa.

Wymieniałem rozrząd możliwe aby po demontażu przodu mechanik coś uszkodził lub nie podłączył ?

Opublikowano

Mogl nie podpiac kostki, bezpiecznik sprawdzales? Jak bezpiecznik dobry to wez miernik i sprawdz czy jest zasilanie na kostkach przy halogenach.

Opublikowano

lukaj na kostke w przednim zderzaku , pewnie nie podpięta:wink:

Opublikowano

Niestety kostki podłączone jak należy.

Z tego co wyczytałem jak na przełączniku włączam przeciwmgielne to powinna zaświecić się informacja o nich-u mnie jej nie ma.

Może jakaś wersja co fizycznie lampy ma a nie funkcjonujące-koś się spotkał z czymś takim? Co może być ?

Opublikowano

Pozycz od kogos wlacznik swiatel na chwile i sprawdz czy dziala, moze Twoj jest wypalony i nie dzialaja halogeny.

Opublikowano

A dlugie ci.dzialaja? Moze.masz zwarcie w przelaczniku, bo np w b5 halogen gasnie po wlaczeniu dlugich

tapa-tapa

Opublikowano
Pozycz od kogos wlacznik swiatel na chwile i sprawdz czy dziala, moze Twoj jest wypalony i nie dzialaja halogeny.

Może być tak ,że tylko halog. nie działają a reszta funkcjonuje?

---------- Post dopisany at 20:17 ---------- Poprzedni post napisany at 20:16 ----------

A dlugie ci.dzialaja? Moze.masz zwarcie w przelaczniku, bo np w b5 halogen gasnie po wlaczeniu dlugich

tapa-tapa

Długie ok.

Opublikowano

to przeczytaj numr włącznika świateł i modułu MCE:wink:

Opublikowano

W którym miejscu dokładnie znajduje się mce ? Wypatrze nr mce po zdjęciu osłony bezpieczników ?

Może jakieś zdjecie tego miejsca ,żebym wiedział gdzie szukac . . .